Ünlü hacker grubu 400 milyon dolarlık vurgun yaptı

Siberasist veri ihlali

Ünlü hacker grubu yaklaşık olarak 400 milyon dolarlık vurgun yaparak tarihe geçti. Özellikle son dönemlerde artan siber saldırılar sonucunda böyle bir senaryo ortaya çıktı.

Siber güvenlik alanında çalışan kişilerin tanıdığı ünlü hacker grubu 400 milyon dolarlık vurguna imza attı. Lazarus grubu olarak bilinen bu kişiler sansasyon yaratan saldırılarla gündeme gelmeyi başardılar. 2017 yılında 150’den fazla ülkede hastane, şirket ve banka gibi kurumları ele geçirdiler.

Elbette onların bu kadar yüksek miktarda gelir elde etmesinin nedeni hastaneler ve bazı küçük şirketler değil. Onların bu kadar ciddi miktarda vurgun yapmasın en önemli nedeni kripto para borsaları. 2021 yılında en az 7 siber saldırı yapan bu grup çok ciddi bir kripto para hırsızlığı ile gündeme gelmişlerdi.

Ünlü hacker grubu 400 milyon doları hesaplarına çekti

Özellikle son dönemlerde hacker grupları arasında büyük bir grup türedi. Devlet destekli olan bu tür gruplar hızlı bir şekilde siber saldırılar düzenleyebiliyor. Genelde ülkeleri sadece askeri ordularla biliyoruz. Fakat siber ordular çok daha büyük bir sınıfta yer alıyor.

Ünlü hacker grubu

Kuzey Kore destekli Lazarus isimli bu grup 2021 yılında önceki yıllara kıyasla yaklaşık 2 kat daha fazla kripto para dolandırıcılığı gerçekleştirdi. Onların yaptığı bu dolandırıcılık faaliyetleri aslına bakacak olursak daha çok kripto para borsaları ve yatırım şirketlerini hedef alarak yapıldı.

Wikileaks kurucusu hacker büyük bir tehlikenin içinde: ABD bastırıyor

Ünlü hacker grubu 400 milyon dolarlık vurgun ile birlikte aynı zamanda büyük ülkelere saldırıyor. Ayrıca WannaCry isimli siber saldırılar ile birlikte büyük bankalarda ciddi motivasyon kayıplarına neden oldular. Lazarus isimli bu grubun Kuzey Kore destekli olması kafalarda daha başka soru işaretleri yaratıyor. Gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.