Google ofis çalışanlarının haftalık COVID-19 testleri yaptırmasını istiyor

Google ofis çalışanlarının haftalık COVID-19 testleri yaptırmasını istiyor

Google, Perşembe günü CNBC tarafından alınan bir notta çalışanları bilgilendirdi. Şirket ABD ofislerinden birine veya tesislerinden birine giden herkesin COVID-19 için negatif bir moleküler test almasını isteyecek. İşte detaylar.

Baş sağlık görevlisi Karen DeSalvo, notta düzenli olarak ofise giden işçilerin haftalık olarak test edilmesi gerektiğini ve çalışanlardan aşı durumlarını bildirmeleri ve kapalı alanda cerrahi maske takmaları istendiğini söyledi. Erickson, Google şirketinin tam zamanlı çalışanlara ve sözleşmeli çalışanlara BioIQ’nun PCR tabanlı nazal sürüntü testleri aracılığıyla evde ücretsiz testler sunduğunu söyledi. Öte yandan, Alfabe İşçileri Sendikası’ndan bir tweet’e göre, müteahhitlere özel olarak posta yoluyla BioIQ testleri sunuluyor. Yani şirket çalışanlarına son teknoloji test kitleri sunuyor. O derece ki bazı çalışanlar direkt yerinde hızlı test kitlerine ulaşabiliyor.

Google ofis çalışanlarının haftalık COVID-19 testleri yaptırmasını istiyor

Değişiklikler, COVID-19 vakalarının ülke genelinde artması ve omikron varyantının yayılmasıyla ortaya çıkıyor. Şirket, çalışanların ofise zorunlu dönüşünü bu yıl Ağustos ayında bir noktaya erteledi. Bu hafta Meta, çalışanlara yönelik sağlık politikalarını da artırdı ve Mart ayı sonunda ofisleri açıldığında ofislerine dönen herkesin ek doz aşı almasını şart koştu. Görünüşe göre tüm büyük teknoloji şirketleri koronavirüs ile ilgili çalışmalarını artırmış durumda. Çalışanların ve müşterilerin sağlığını önemsediklerini belirten şirketler bu sebeple aşıyı zorunlu kıldıklarını duyurdu. Apple da aşıyı zorunlu kılan şirketler arasında yer alıyor.

Redmi Note 11 global sürümü yeni detaylarla geliyor: Fiyatı belli oldu