Otomobillerin test sürüşleri bakın nasıl yapılacak: Pandemide büyük hizmet!

Arvento guvenli surus

Otomobillerin test sürüşleri pandemi nedeniyle uzun bir süredir yapılamıyordu. İtalya merkezli bir otomobil şirketi konu ile alakalı ilginç bir deneme yapıyor.

Otomobil alanında önemli firmaları piyasaya sürmeyi başaran İtalya, otomobillerin test sürüşleri konusunda çaresiz kalmıştı. Uzun bir süredir neredeyse hiçbir otomobil şirketi test sürüşü yapamadı. Durum aynı zamanda araç satışlarında da olumsuz bir şekilde kendisini gösterdi.

İtalya merkezli olarak çalışan Abarth isimli otomobil şirketi test sürüşü konusunda yeni bir karar aldı. Bu hamle ile birlikte otomobil tutkunları ilk defa sanal gerçeklik kullanarak otomobil sürüşü yaptı.

Bütün potansiyel müşterilere VR gözlük gönderildi

Abarth tarafından yapılan bir paylaşım ile birlikte VR gözlükleri üzerinden test sürüşleri yaptıkları ortaya çıktı. Elbette burada neredeyse yüzde 100 seviyesinde gerçeklik amaçlandı. Böylece standart sürüşü aratmayacak bir şekilde test edilmeleri sağlandı.

Otomobillerin test sürüşleri
Kullanıcılar otomobil alırken genellikle bir çok detaya bakıyor. Bunlar arasında aklınıza gelemeyecek kadar fazla ayrıntı olabiliyor. Dünya üzerinde sadece 2000 tane üretilen 595 Scorpioneoro otomobilleri sanal gerçeklik gözlükleri ile gerçekçi bir deneyim kazandı. Bu araçtaki egzoz sesi bile son derece canlı bir şekilde yansıtıldı.

İkinci el otomobil fiyatları düşmeye devam ediyor

Aracın şöyle bir genel özelliklerine bakarsak 165 beygir gücünde ve saatte 220 kilometre hıza çıkabildiği görülüyor. Bu gerçekten de son derece tatmin edici bir güç. Eğer pandemi de bu şekilde devam ederse diğer otomobil firmalarının benzer çalışmalar yapacağı tahmin ediliyor. Peki siz bu yeni yöntemi nasıl değerlendiriyorsunuz?