Google Stadia için bu yıl 100 oyun yayınlamayı planlıyor

Google Stadia için bu yıl 100 oyun yayınlamayı planlıyor

Bugün sızan bir bilgiye göre, Google Stadia ekibi bu yıl bulut oyun hizmetine 100’ün üzerinde oyun ekleyecek. Ekip gönderide, FIFA 21 (17 Mart) ve dedektif / aksiyon RPG oyunu Judgment (23 Nisan) dahil olmak üzere yakın gelecekte hizmete girecek dokuz oyunu vurguladı.

Wayforward’ın aksiyon oyunu Shantae: Half-Genie Hero Ultimate Edition ve Shantae: Risky’s Revenge – Director’s Cut da 23 Şubat’ta oynanabilecek. Risky’s Revenge, ilk olarak DSi için 2010‘da piyasaya sürülmüştü. İyileştirilmiş özelliklere sahip Director’s Cut ise ilk olarak 2014’te Windows için çıktı. 90‘ların klasik platform unsurlarına ve modern görünümlü piksel sanat grafiklerine sahip Kaze and the Wild Masks ise 26 Mart’ta geliyor. Ekip ayrıca stratejik takım platformu Killer Queen Black ile başlayarak henüz çıkış tarihi olmayan üç oyunu daha vurguladı. Arcade tarzı bir futbol oyunu olan Street Power Football ve bilim kurgu aksiyon RPG Hellpoint de yakında geliyor.

Google Stadia için bu yıl 100 oyun yayınlamayı planlıyor

Stadia’nın duyurusu, şirketin birinci taraf oyunları geliştirmekten uzaklaşma kararı nedeniyle Google’ın Montreal ve Los Angeles’taki Stadia oyun stüdyolarını kapatmasından kısa bir süre sonra geldi. Stadia başkan yardımcısı Phil Harrison o sırada Google’ın üçüncü taraf oyunlarını platforma getirmenin “şirketi uzun vadeli, sürdürülebilir bir işletmeye dönüştürmenin en iyi yolu” olduğuna inandığını söyledi. Bu oyunlardan birinin Terraria olması gerekiyordu. Ancak sandbox oyununun Stadia sürümü, ortak yaratıcısının Google hesapları askıya alındıktan sonra iptal edildi.

İş başvurularında yapay zeka nasıl kullanılacak?