İkinci el otomobil fiyatları düşmeye devam ediyor

Otomotiv üretimi

İkinci el otomobil fiyatları geçtiğimiz Ocak ayında da düşmeye devam etti. 2. El oto pazarının kalbinin attığı Sahibinden.com’dan yapılan açıklamada fiyatların yüzde 2 oranında düştüğü belirtildi.

2020 yılında 2. el otomobil fiyatlarında muazzam artışlar yaşanmıştı. Öyle ki bazı otomobiller değerini 3’e hatta 4’e katlamıştı. Elbette bu artışın sonsuza kadar sürmesini kimse beklemiyordu. Geçtiğimiz yılın 11. ayında fiyat artışları durdu. 12. ayda ise fiyatlar az da olsa düşmeye başladı.

Nitekim bu düşüş yeni yılda da devam etti. 2. el otomobil pazarının kalbinin attığı Sahibinden.com tarafından yapılan açıklamada 2. el oto fiyatlarının az da olsa düştüğü belirtildi.

Elbette bu düşüşün ne kadar olduğunu merak ediyor olabilirsiniz. Hemen belirtelim. Fiyatlar bir önceki aya oranla yüzde 2 oranında düşmüş durumda. Bu düşüşün yok hükmünde olduğunu söylemek sanırım çok da yanlış olmayacaktır.

İkinci el otomobil fiyatları düşmeye devam ediyor

Öte yandan Sahibinden.com üzerinde en çok ilan verilen otomobiller de açıklandı. Buna göre en çok ilanı verilen otomobil yüzde 4.6 ile Renault Clio oldu. Onu yüzde 4.5 ile Volkswagen Passat takip ederken 3. sırada ise yüzde 4 ile bir diğer Renault modeli Megane yer alıyor.

En çok görüntülenen markalar listesinde ise Renault yüzde 11.3 ile ilk sırada yer alırken, Volksywagen yüzde 11.29 ile ikinci sırada yer aldı. BMW yüzde 9.2 ile 3. sırada bulunurken Mercedes yüzde 7.8 ile 4. sırada kendisine yer buldu.

Peugeot 3008 fiyatları hayli arttı