Otomobil üreticileri şokta: Avrupa üretim kısıtlamasına gidiyor, fiyatlar artabilir

Otomobil dünyasında Hyundai

Ülkemizin en önemli ihracat kalemi olan otomobil sektörü, gelen son haberle adeta sarsıldı. Avrupa önümüzdeki yıllar için sipariş adetlerini revize etme kararı aldı.

Otomobil üreticileri şokta: Avrupa üretim kısıtlamasına gidiyor, fiyatlar artabilir. Pandeminin başlamasıyla birlikte oluşan olumsuz tablodan en çok etkilenen sektörlerin başında otomobil sektörü gelmişti. Her ne kadar talep yönlü büyük bir artış yaşanmış olsa da, üretim konusunda baş gösteren sıkıntılar çip krizleri yüzünden zirveye ulaşmış ve almak isteyen alamaz, satmak isteyen satamaz duruma gelmişti.

Ford elektrikli otomobil

Pandeminin geride kalmaya başlamasıyla birlikte, söz konusu durumun biraz olsun düzelmesi bekleniyordu. Ancak gelen son haberler hiç de iç açıcı cinsten değil. Birçok Avrupalı marka tarafından peşi sıra gelen bilgilere göre, Türk otomotiv tedarikçilerinden üretimi yavaşlatmaları ve daha önce geçilen siparişlerin iptal edilerek rakamların yeniden revize edileceği bildirildi.

Buick elektrikli otomobil

Otomobil üreticileri şokta: Avrupa üretim kısıtlamasına gidiyor, fiyatlar artabilir

İlk olarak bir söylenti şeklinde başlayan bu haberler, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği ve Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği’nden gelen açıklamalar ile kesinlik kazanmış oldu.

Ford elektrikli otomobil

Bu açıklamalara göre, 2023 ve 2024 yıllarında Türkiye’den ihraç edilecek otomobil sayıları da, Avrupalı otomobil üreticilerinin üretimlerinde kullanacağı tedarik malzemelerinin sayısı da yeniden revize edilerek düşürülecek. Bu durumun sebebi ise, söz konusu yıllarda hem üretimdeki sıkıntıların tam anlamıyla çözülemeyeceğinin anlaşılması hem de talep yönlü bir daralmanın ön görülmesi. Tabi bu durumun hem ülkemizde hem de dünya genelinde otomobil fiyatlarının ciddi şekilde artmasına sebep olabileceğini söylemek de yanlış olmayacaktır. Bakalım önümüzdeki günlerde bu konuya ilişkin yetkililerden bir açıklama gelecek mi?

İnternet site ziyaretleri en çok mobil platformlardan gerçekleşiyor!