Otomobil fiyatları daha da artacak

Türkiye’de ÖTV oranlarında yeni bir düzenleme yapılması ve bu sebeple de fiyatların düşmesi beklenirken, yapılan bir açıklama tüketicileri yine üzdü.

Otomobil fiyatları daha da artacak. Bildiğiniz gibi Türkiye’de sıfır otomobil sahibi olmak günden güne zorlaşıyor. Bunun yerel ve uluslararası sebepleri var. Yerel sebep, paramızın sürekli olarak değer kaybediyor oluşu iken ikinci sebebin dünya bacağında çip krizi yatıyor. Üstelik çip krizi, bitmiş değil. Ülkemizde ise ÖTV düzenlemesi geleceğine dair bir beklenti söz konusu ve bunun sıfır araç fiyatlarını düşüreceği umut ediliyor.

Tesla otomobillerinde kritik güvenlik hatası!

Otomobil fiyatları daha da artacak

İşte tam da böyle bir ortamda Alman Otomotiv Endüstrisi Birliği (VDA) Başkanı Hildegard Mueller, fiyatların düşmek bir yana artacağına yönelik beklentilerini kamuoyu ile paylaştı. Otomotivde enerji krizinden kaynaklı ciddi bir problemin açığa çıktığını aktaran Mueller, “VDA üyelerinin yüzde 10’u hali hazırda likidite problemleri yaşıyor ve üçte biri önümüzdeki aylarda ciddi problemler yaşamayı bekliyorlar.” dedi. Mueller,“Üyelerimizin yarısı hali hazırda planladıkları yatırımları iptal ettiler veya ertelediler ve beşte birinden fazlası da yurt dışına yöneliyorlar” ifadelerini kullandı.

Ford elektrikli otomobil

Döviz kurunun artmaya devam etmesi, otomotiv sektöründeki yeni krizler derken Türkiye’deki otomobil fiyatları düşmek bir kenara daha da artabilir.

En fazla satılan otomobil

Dolayısıyla ülkemizde yaşanacak olan ekonomik olaylar kadar yurt dışındaki gelişmeler de piyasa adına oldukça önemli. Bakalım ilerleyen dönemlerde otomobil fiyatları düşecek mi? Bekleyip göreceğiz.

Japonya pandemi aşılarına 2 milyar dolar harcayacak