ÖSYM en büyük hatalardan birisini yaptı: Bazı öğrenciler açıkta kalabilir

ösym yks sonuçları

Bugünlerde ÖSYM en büyük hatalardan bir tanesine imza attı. Bu sorun giderilmezse öğrencilerin bir bölümü açıkta kalabilir. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen bütün detaylara birlikte bakalım.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı 26 ile 27 Haziran tarihlerinde yapılmıştı. YKS sınavı bu zorlu bir süreç sonrasında tamamlandı. Hemen ardından geleneksel olarak tercih kılavuzu yayınlandı. Böylece öğrencilerin bu kılavuza göre tercih yapıp üniversiteye yerleşmesi sağlanmak isteniyor.

Buraya kadar herşey normal gibi görünse bile bu yıl ÖSYM büyük bir hataya neden olacak gibi görünüyor. 2021 yükseköğretim programları ve kontenjanları kılavuzu eğitim bilimcilere göre hatalı. ÖSYM 2 yıllık bölümlerden 1811 tanesinin sıralamasını yanlış verdi.

ÖSYM en büyük hatalardan birisine imza attı

Eğitim bilimciler tarafından yapılan açıklamalara göre bu kaydırma 30 bin civarında öğrenciyi ilgilendiriyor. 2021 yükseköğretim programları ve kontenjanları kılavuzu içerisinde yer alan puanların doğru olduğu ifade edildi. Ancak asıl problem sıralamada ortaya çıkıyor. Görünen o ki ÖSYM sıralamaları yanlış verdi.

ÖSYM en büyük hatalardan

Tercih kılavuzuna göre tercih veren öğrencilerin bir bölümü yüksek ihtimalle açıkta kalacak. Üstelik puanları yetmesine rağmen böyle bir sonuç ortaya çıkacağı tahmin ediliyor. Bunun nedeni ise meslek lisesi mezunları ile ilgili. Meslek lisesi mezunlarına ek puan uygulaması bazı bölümler için yapılıyor. ÖSYM bunu dikkate almadan sıralamayı yayınladı.

Bu elektrikli aracın özelliğine inanamayacaksınız: Park halindeyken para kazandırıyor

Çocuk gelişimi, fizyoterapi, bilgisayar programcılığı, raylı sistemler, yol teknolojisi, ağız ve diş sağlığı gibi birçok bölüm bu kaydırmadan nasibini aldı. Tercih kılavuzunda düzeltme yapılmazsa öğrencilerin bir bölümü seneye tekrar sınava girmek zorunda kalacak. Gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.