Facebook oyun servisi Apple için özel strateji geliştirecek

Bir Telegram botu Facebook kullanıcılarının numaralarını satıyor

Facebook oyun servisi beklentilerin üzerine çıkmayı hedeflese bile yine de işi kolay olmayacak. Karşısında Apple gibi bir dev var. İşte konuyla alakalı merak edilen bütün detaylar.

Bildiğiniz üzere Apple kendi uygulama mağazasında bazı problemler çıkarıyor. Hem iPhone hem de iPad modelleri için uygulama ya da oyun geliştirenler bazı kurallara hazır olmak zorunda. Facebook şirketi oyun servisi ile ilgili bazı yeni kararlar aldı. Bulut oyun uygulamaları biraz daha farklı bir yoldan kullanıcılara sunulacak.

Apple tarafından ortaya konulan katı kurallar üçüncü parti geliştiricilere izin vermiyor. Bu nedenle bazı şirketler web siteleri oluşturmak zorunda kalıyor. Üçüncü parti geliştiricilere izin vermeyen Apple aynı zamanda kendi sistemlerini kullanmalarına karşı. Kısacası ne olursa olsun mutlaka Apple kendi sistemini kullandırmaya çalışıyor.

Facebook oyun servisi dişli bir rakip ile karşı karşıya

Facebook, Apple tarafından ortaya konulan bu sistemi yıkmak için yeni bazı gelişmelere imza atıyor. Epic Games bildiğiniz üzere sırf bu nedenlerden dolayı Apple ile ciddi bir mücadele içerisinde. HTML 5 tabanlı oyunları doğrudan bulut üzerinden oynatmayı planlıyor. Facebook böylece Apple duvarını yıkmaya çalışıyor.

Facebook oyun servisi

Tüm bunlara ek olarak oyun içi alışverişlerde Facebook pay sistemi tercih edilecek. Böylece Apple komisyonları ödenmeyecek. Aslına bakacak olursak Facebook tam olarak hayal kuruyor. Apple her ne olursa olsun mutlaka kendi ödeme sistemlerini geçerli hale getiriyor. İşte tam da bu nedenle Facebook başarısız olacak diyebiliriz.

Twitter gelir miktarı tahminlerin çok üzerine çıktı: Facebook işine bak aslanım

Bundan kısa bir süre önce Amazon ve Microsoft gibi şirketler Apple kontrolünden sıyrılmaya çalıştı. Bir nebze başarılı olsalar bile yine de bazı engellemelere imza attı. Muhtemelen önümüzdeki günlerde bununla ilgili Apple tarafından daha fazla sınırlama getirilecek. Gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.