DGS geç başvuruları için son saatler! Acele edin!

DGS geç başvuruları

Dikey Geçiş Sınavı için zamanında başvuru fırsatını kaçıran veya sonradan fikri değişen öğrenciler için son bir başvuru şansı daha var. Ancak elinizi çabuk tutmanız gerekiyor.

DGS geç başvuruları 3 Temmuz 2020 (Bugün) gece 23.59’a kadar yapılabilecek. Sınava başvuru ücreti ise 195 TL olacak. Adayların ÖSYM’nin web sitesi üzerinden, gün bitmeden kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor.

DGS geç başvuruları için saniyeler ilerliyor!

Başvurular, elektronik ortamda alınırken, sınava girmek isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna, başvuru süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr adresinden ulaşabilecekler.

DGS Geç Başvuru işlemleri için gerekli şartlar ise şunlar:

  • ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı ve geçerli eğitim bilgisi bulunan adaylar, başvuru işlemlerini bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından veya istedikleri bir başvuru merkezi aracılığıyla yapabileceklerdir.
  • ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan
    adaylar, başvurularını bir başvuru merkezinden yapacaklardır.
  • Geçerli Fotoğraf: Son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraf, geçerli fotoğraftır.
  • Geçerli Eğitim Bilgisi: Eğitim bilgileri, Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS) veya ÖSYM arşivi kaynaklı olup bu bilgilerinde herhangi bir düzeltme bulunmayanlar.

TBMM Netflix hakkında açıklama yaptı!

  • Adaylar, başvuru bilgilerinin sisteme kaydını yaptıktan sonra sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır.

DGS geç başvuruları

  • Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, başvurunun yapıldığı gün ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödenecektir. Bankalardan ücret ödemesi yapılmamalıdır.