2012 KPSS soruları sızdırılmış: Herşeyi itiraf ettiler!

2012 KPSS soruları sızdırılmış

Yeni ortaya çıkan bazı detaylara göre 2012 KPSS soruları sızdırılmış. Konuyla ilgili dava süreci devam ederken, her seferinde yeni ayrıntılar farkediliyor. İşte merak edilen tüm detaylar.

Türkiye’nin Eski ÖSYM Başkanı Ali Demir ile alakalı devam eden davasında, ortaya çok büyük iddialar atılmaya başlandı ve “2012 KPSS soruları sızdırılmış” iddiası bunun en büyüğü. Ali Demir göreve devam ederken soru hazırlama uzmanı olarak çalışan bir sanık, ne var ne yok herşeyi itiraf etti. Onunla birlikte başka sanıkların da ifadelerine yer verildi. Peki KPSS soruları nasıl bu kadar korunmasız bırakıldı.

KPSS sorularının sızdırıldığı defalarca söylenmişti

Ali Demir ÖSYM kurumunun başına gelmeden önce, tüm sorular tek bir yerde tutulmuyordu. Bunun yerine, “sır cihazı” denilen farklı belleklerde bu tür sorular saklanıyordu. Ancak Ali Demir kurumun başına geldikten hemen sonra bu yönteme son verildi. Böylece tüm sorular tek bir ana merkezde tutulmaya başlandı.

LGS ne zaman

Bundan kısa bir süre önce her alanın soruları 14-15 ayrı yerde saklanıyordu ve bu sayede soruların çalınsa bile topluca alınması engelleniyordu. Bildiğiniz üzere daha önceden de ÖSYM’ye çeşitli siber saldırılar yapılıyordu. Ancak yeni yapılan düzenleme ile birlikte, rahatlıkla ulaşılabilen bir ana soru havuzu oluşturuldu. O dönem için bunun daha güvenli olacağı ifade ediliyordu.

2012 yılının KPSS soruları Dicle Haber Ajansı’nda da o dönem için yayınlanmıştı. Tanıkların söylediğine göre eğer istenseydi ÖSYM Kurulu o sınavı iptal edebilirdi. Ancak böyle bir iptal etme durumu söz konusu olmadı. Tanıkların ifadelerine bakıldığında, o dönem için ÖSYM’nin sistemleri siber saldırılara açık hale getirilmişti. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.