Oppo yonga seti için ilk adımı atıyor

Oppo

Teknoloji dünyasında her geçen gün kendine ait bir alan oluşturduğu görülen Çinli teknoloji şirketi Oppo, yeni hamlesiyle bu durumu kalıcı hale getirmeyi hedefliyor.

Oppo yonga seti için ilk adımı atıyor. Oppo’nun son yıllarda nasıl bir atılım içerisinde olduğunu görmek için, akıllı telefon pazarındaki günden güne artan payına bakmak yeterli. OnePlus, Realme, Vivo gibi oldukça önemli alt markalarla sektörün her bir seviyesinde varlığını hissettiren Oppo, yakın zamanda tanıttığı tablet modelleriyle farklı alanlarda da “bende varım” demişti.

Oppo yonga seti

Bununla birlikte Çinli teknoloji devinin durmaya hiç niyeti yok gibi duruyor. Şirkete yakın kaynaklardan gelen haberlere göre Oppo’da birçok rakibi gibi kendi işlemcisini üretmeye başlayacak. Bilindiği üzere başta Apple ve Samsung olmak üzere birçok akıllı telefon üreticisi artık kendi işlemcilerini üretiyor. Her ne kadar Google, Huawei, Xiaomi gibi isimler de kendi işlemcilerini üretmeye başlamış olsalar da, özellikle Apple ve Samsung’un kendileri dışında diğer firmalar için de bu hizmeti vermesi oldukça önemli.

Oppo yonga seti

Oppo yonga seti için ilk adımı atıyor

İşte şimdilerde ise bu isimlere bir de Oppo eklenecek. Çinli teknoloji şirketinin hedefinin ne olduğu, Samsung ve Apple gibi küresel bir çip üreticisi mi yoksa kendine yeten bir üretici mi olmayı hedeflediği bilinmezken, şirketin ilk etapta sadece giriş seviyesi akıllı telefonlar için bu işe girişeceği neredeyse kesinleşmiş gibi.

Oppo yonga seti

2023 yılı içerisinde çalışmalarına başlaması beklenen Oppo’nun kendi işlemcisine sahip ilk akıllı telefon modellerini ise 2024 yılında satışa sunması bekleniyor.

Elon Musk Twitter kararını açıkladı