Elon Musk Twitter kararını açıkladı

elon musk

Beklenmedik bir şekilde Twitter’ın hisselerini satın alarak yine bir anda tüm gözleri üzerine toplayan ünlü milyarder Elon Musk, bu defa da aldığı yeni kararlarla konuşuluyor.

Elon Musk Twitter kararını açıkladı. Elon Musk ne yapıyor, ne ediyor bir şekilde gündeme gelmeyi başarıyor. Muhtemelen bu yönüyle dünyanın gördüğü en ilginç milyarderlerden biri olan Musk’ın son hamlesi ise yine kendine yakışır cinstendi. O güne kadar hiçbir belirti yokken bir anda tam 3 milyar dolar ödeyerek Twitter’ın %9,2’lik hissesini satın alan Elon Musk, bu hamlesi sayesinde sosyal medya platformunun en büyük dış ortağı haline gelmişti.

Elon Musk Twitter

Tabi milyarder ismin bu hamlesinden sonra artık bir sonraki adımın yönetim kuruluna girmek olduğu da kesindi. Bu konu hakkında daha önce bir açıklama yapan Twitter CEO’su Parag Agrawal, Elon Musk hakkındaki yasal incelemelerin tamamlanmasından sonra 9 Nisan itibariyle ünlü ismin yönetim kuruluna atanacağını duyurmuştu. Ancak Elon Musk yine herkesi şaşırtarak, Twitter’ın yönetim kuruluna katılmaktan vazgeçtiğini açıkladı.

Elon Musk Twitter

Elon Musk Twitter kararını açıkladı

Bu açıklama üzerine bir paylaşım yapan Twitter CEO’su, hazırlıkların sonuna gelindiği bir anda Elon Musk’ın kendi isteğiyle yönetim kurulunda yer almak istemediğini kendilerine belirttiğini ifade ederken, sözlerine “bunun en iyi karar olduğunu düşünüyorum” şekilde son vermesi de gözlerden kaçmadı.

Elon Musk Twitter

Bilindiği üzere Elon Musk, epey bir süredir Twitter’ı eleştiri yağmuruna tutuyor ve yerli yersiz hemen her gün bir şekilde sosyal medya devine çatıyordu. Ancak satın alım hamlesi ve bu hamlenin ardından sosyal medya devinin hisse senetlerinin %30’a yakın değer kazanması, akıllarda soru işaretleri bırakmıştı.

Netflix, dikkat çekici yeni özelliğini duyurdu