Oppo, MediaTek ve Qualcomm’da çalışan mühendisleri işe alıyor!

OPPO INNO DAY

Oppo kendi işlemcisini geliştirebilmek adına MediaTek, Qualcomm ve Huawei HiSlicon’da çalışan mühendisleri işe almaya başladı.

Oppo’nun bir süredir kendi başına bir yonga seti geliştirmek için çalıştığını biliyoruz. Ancak Çinli şirket henüz bu konuda herhangi bir ayrıntıyı doğrulamıyor. Şimdi, Nikkei Asian Review medya kuruluşuna göre, teknoloji devi Oppo gelecekte kendi işlemcilerini geliştirmek için bu konuda çalışacak mühendisleri işe alıyor. Bu mühendislerin çoğu tanınmış şirketlerden geliyor.

Son zamanlarda Oppo, MediaTek ve Unisoc’tan birkaç üst düzey yöneticiyi işe aldı. MediaTek’in baş işletme görevlisi Jeffery Lu, MediaTek’in 5G çip gelişimiyle ilgili çalışan bir yönetici ile birlikte Oppo’nun teklifini kabul etti. Sadece MediaTek değil Xiaomi’de yöneticilerinden birini Oppo’ya kaptırdı. Ama hepsi bu değil. Sızan bilgilere göre, şirket Huawei’nin çip bölümü olan HiSilicon’dan ve ABD merkezli çip üreticisi Qualcomm’dan önemli transferler yaptı.

Oppo 2 1

Oppo temsilcisi ile yapılan bir röportajda, tedarik zincirini güçlendirmek ve basitleştirmek için çiple ilgili Ar-Ge’ye büyük yatırım yapıldığını söyledi. Şu ana kadar Çinli firma MediaTek ve Qualcomm’a büyük ölçüde güveniyor. Ancak bir diğer Çinli şirket Huawei ile aynı duruma düşmek istemiyor. Hatırlarsanız yonga seti konusunda ABD tarafından Huawei’yi zor duruma düşürecek adımlar atılmıştı.

Açıkçası bu girişim oldukça maliyetli olacak. Ayrıca Oppo’nun kendisine ait bir işlemci geliştirmesi de biraz zaman alacak. Akıllı telefonlarda kullanılacak yonga setleri yakın zamanda karşımıza çıkmayacak. Ancak Çinli şirketin geliştireceği yonga setlerinin performansı ne kadar iyi olacak tartışılır. Çünkü bir tarafta yıllardır sadece bu işi yapan firmalar var. Örnek vermek gerekirse benzer bir kalkışma Samsung tarafından yapıldı. Samsung telefonlarında Exynos işlemcileri kullanıyor. Ancak bu işlemcilerin Kirin ve Snapdragon yonga setlerinin oldukça arkasında olduğunu söylemek gülünç olmaz. Bakalım Oppo bizlerle ne zaman elle tutulur bilgiler paylaşacak.

Borderlands Handsome Collection, Epic Games’te Ücretsiz oldu!