Oppo Find X8 Serisi Yonga Seti Değişikliğine Gidiyor

Oppo Find X8 Ultra

Hazırlıklarına şimdiden başlanan Oppo Find X8 serisinin yonga seti hakkında ilk detaylar ortaya çıktı. Find X serisi yonga seti değişikliğine gidiyor.

Find X7 serisini bu yılın başında kullanıcılarla buluşturan Oppo, mart ayında da uydu bağlantısı özelliğiyle dikkat çeken Find X7 Ultra’yı piyasaya sürdü. Oppo Find X7 serisini artık yavaş yavaş geride bırakan Çinli teknoloji devi, şimdiden Oppo Find X8 üzerinde çalışmaya başlamış durumda. Find X8 modelleri için hazırlıkların başlamasıyla birlikte bu serinin teknik özelliklerine dair ilk detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Gelen son sızıntıyla birlikte, telefonun yonga seti hakkında ilk detaylar elimize geçmiş oldu.

Gelen son bilgilere göre Oppo, Find X serisinde yonga seti değişikliğine gitmeyi planlıyor. Çünkü Oppo Find X8’in öncülü gibi bir Snapdragon yonga seti kullanmayacağı, bunun yerine MediaTek’in yeni nesil yonga setini kullanacağı söyleniyor. Çin basınında çıkan haberlere göre Find X8 serisinde hem standart modelin de hem Ultra modelinin yonga seti MediaTek’ten gelecek. Söz konusu bu yonga setinin Dimensity 9400 olacağı söyleniyor.

Oppo Find X7

Hatırlarsanız daha önce gelen bilgilerde Oppo Find X8 serisinin standart modelinin MediaTek’in yeni nesil Dimensity yonga setini kullanacağı, Find X8 Ultra’nın ise Snapdragon 8 Gen 4 yonga setinden güç alacağı söyleniyordu. Ancak görünen o ki Oppo, Ultra modelinde de MediaTek yonga setine geçmeyi tercih etmiş. Şirketin neden böyle bir fikir değişikliğine gittiği bilinmiyor. Öte yandan bu son gelen bilgilerin bir önceki sızıntıyla çakışması, bu konuya temkinli yaklaşılması gerektiğini gösteriyor. Şirket henüz bu konuda kesin bir karara varmamış ve farklı seçenekleri göz önüne alıyor da olabilir.

GPT-4 Turing Testini Çoktan Geçti