HarmonyOS 3.0 beta sürümü Mayıs’ta çıkacak

HarmonyOS 3.0

Huawei’nin yerel yazılımı ABD’nin şirkete karşı yaptırımlarının ortaya çıkmasından bu yana hızla gelişti. Yazılımın üçüncü yinelemesi, Eylül 2022’de olacak. Gelen bilgilere göre, yazılımın Beta sürümü önümüzdeki haftalarda çıkacak.

HarmonyOS 3.0, Ekim 2021’de duyuruldu ve ilk Geliştirici Önizlemesi kısa bir süre sonra çıktı. HarmonyOS 3.0’ın evriminin yörüngesi, zaman çizelgesinin bir incelemesini gördü. Tipster tarafından sağlanan ayrıntılara göre, Harmony OS 3.0’ın kararlı sürümünün Eylül 2022’de çıkması planlanıyor. Önceki sürüm (Sürüm 2.0) Haziran 2021’de piyasaya sürüldü ve ekosistemi şimdiden 100 milyona ulaştı.

HarmonyOS 3.0

HarmonyOS 3.0, geliştirilmiş bir kullanıcı arayüzüne ve genel olarak daha iyi performansa sahiptir. Bununla birlikte, işletim sisteminin görünümünde ve hissinde önemli değişikliklerle gelmiyor. ArkUI gibi diğer eşlik eden uygulamalar da piyasaya sürüldü. ArkUI, TypeScript veya JavaScript kullanarak uygulamalar oluşturmaya yönelik bildirimsel bir UI ortamıdır.

HarmonyOS 3.0

Huawei Mate 50 serisinin HarmonyOS 3.0’ı dağıtan ilk modellerden birine sahip olması bekleniyor. Huawei Mate 50, bu yıl Temmuz ayına kadar piyasaya sürülebilir. Hangi mevcut cihazların yeni sürüme güncelleneceğine gelince, ilk betalar yayınlanmaya başladığında bunun bir göstergesini almalıyız.

Google Pixel 6a önümüzdeki ay satışa çıkacak