Oppo Türkiye fabrikasında üretime başladı

oppo turkiye

Çin’in önde gelen akıllı telefon üreticilerinden biri olan Oppo Türkiye fabrikasında üretime başladı. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Hali hazırda Türkiye’de üretim yapan ya da yapmaya hazırlanan pek çok akıllı telefon üreticisi bulunuyor. Hatırlanacağı üzere bu konudaki ilk açıklama Oppo’dan gelmişti. Oppo’nun ardından, Samsung, Xiaomi, Vivo ve TCL gibi markalar da Türkiye’de üretim yapmak için kolları sıvadı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank geçtiğimiz gün Oppo’jnun ülkemizde CKD sistemiyle kurduğu fabrikayı dolaştı ve buradan bir paylaşım gerçekleştirdi.

Varank yaptığı paylaşımda şu satırlara yer verdi;

Oppo Türkiye fabrikasında üretime başladı

Global markaların ülkemize olan ilgisi her geçen gün artıyor.

Akıllı telefon üreticisi OPPO, CKD sistemiyle kurduğu Türkiye’deki fabrikasında deneme üretimine başladı.

Hoşgeldin!
@OPPOmobileTR

Önümüzdeki süreçte diğer global üreticiler de Türkiye’deki faaliyetlerine start verecekler. Görünen o ki kısa süreçte Türkiye’de üretilerek, Avrupa’ya ihraç edilecek olan telefonların sayısında önemli bir artış yaşanacak.

Bakalım Türkiye’de üretilen bu telefonlar sayesinde ülkemizdeki akıllı telefon fiyatları da ucuzlayacak mı? Bunu bize zaman gösterecek. Keza bazı açıklamalarda telefon fiyatlarında yüzde 30’luk bir düşüş olabileceği söylenmişti.

Mining olayı akıllı telefon üretiminin de yavaşlamasına neden oldu! Peki ama neden?