Samsung Türkiye üretime başladı! Fiyatlar dibe vurdu!

Samsung ve Mastercard bir parmak izi ödeme kartı üzerinde çalışıyor

Akıllı telefon üreticilerinin Türkiye’de üretime başlamasıyla birlikte fiyatlar da düştü. Samsung Türkiye üretime başlayınca fiyatlar önemli oranda düştü. İşte detaylar.

Akıllı telefon pazarında fiyatlar nihayet düşmeye başladı. Küresel firmaların Türkiye’de fabrika kurmalarıyla birlikte fiyatlarda önemli oranda düşecek gibi görünüyor.

Hali hazırda Oppo, Samsung, Vivo, Xiaomi ve TCL gibi isimler ülkemizde üretim yapmak için kolları sıvamış durumda. Hatta bu isimlerden üretime başlayanlar bile oldu. Biz de zaten yaptığımız haberlerde takipçilerimizi sıklıkla bu durumdan haberdar ediyoruz.

samsung akilli telefon

Üretimin başlamasıyla birlikte Türkiye’deki fiyatların da düşeceği tahmin ediliyordu. Nitekim tam da beklendiği gibi oldu. Üretimden önce bir e-ticaret sitesinde 2500 TL üzeri fiyattan satılan Samsung A01 Core şimdilerde 1370TL’ye kadar düşmüş durumda.

Samsung Türkiye üretime başladı! Fiyatlar dibe vurdu!

Normal şartlarda Türkiye’de 1500 TL altına sıfır telefon bulmanın ne kadar zor olduğunu zaten biliyoruz. Fakat üretim bandının Türkiye’ye taşınmasıyla birlikte 1500TL altı modellerin daha da erişilebilir bir pozisyon aldığını söyleyebiliriz.

Önümüzdeki süreçte pazardaki diğer modellerin fiyatları da düşecektir. Çünkü rekabet bunu gerektiriyor. Sonuçta kimse aynı özelliklere sahip daha ucuz bir model varken, pahalısına yönelmeyecektir.

Eğer şu sıralar yeni bir telefon alma düşünceniz varsa biraz daha beklemenizi tavsiye ederiz. Zira önümüzdeki süreçte özellikle giriş ve orta segmente hitap eden modellerin fiyatlarında önemli düşüşler olacak gibi görünüyor.

Apple Almanya’ya yatırım kararı aldı