Google TV çocuk profilleri özelliği oluşturuyor!

Google TV çocuk profilleri özelliği oluşturuyor!

Google bugün, Google TV yazılımına çocuklar için profil eklediğini duyurdu. Çocuk profilleri, genç izleyicilere hangi uygulamaların sunulacağını seçmenize izin verecek. Çocuk için zaten bir Google hesabı varsa, bunu çocuk profili olarak ekleyebileceksiniz. 

İçerik yetişkinler için Google TV’ye benzer şekilde dizayn edilmiş. Çocuklar, izlenmesi için önerilen, yaşlarına uygun içerikleri görebilecekler. Ayrıca, daha önce satın almış olduğunuz filmleri ve TV şovlarını Google Play Aile Kitaplığı ile çocuk profilinde paylaşmayı da seçebilirsiniz. En azından artık yetişkinler kendi akışlarında çocuk önerilerini görmek zorunda kalmayacak.

Google TV çocuk profilleri özelliği oluşturuyor!

Ebeveynler, çocuk profilleri için günlük izlenme süresi sınırları belirleyebilir. Ayrıca belirlenmiş bir uyku zamanı girebilir. Google TV ürün yöneticisi Saleh Altayyar bir blog gönderisinde çocukların “Süre doldu” ekranı göreceklerini belirtti. Bu süre dolmadan önce de üçten geriye doğru sayan bir ekran çıkacak. Okul gecesi olmadığında her zaman ekstra bonus süre ekleme seçeneğiniz olacak. Çocukların normal profillere geniş yapması da engellenebilecek. Ayrıca, çocuklarınızın uygulamada ne kadar zaman geçirdiğini görmek, uygulamaları engelleyip engelini kaldırmak gibi erişimler de olacak. Çocuk profillerinin arka planı çeşitli temalarla özelleştirilebilecek. Google, “önümüzdeki haftalarda” profil avatarları ekleyeceğini de söylüyor. Çocuk profilleri, bu aydan itibaren ABD’de Google TV ve diğer Google TV cihazlarıyla birlikte Chromecast’te sunulacak. Önümüzdeki bir kaç ay içinde ise küresel bir genişleme olacak.

Xiaomi Mi 10S resmi olarak 10 Mart’ta geliyor