Oppo Reno12 Pro da TENAA’da Görüldü

Oppo Reno12 Pro

Oppo Reno12’den sonra Oppo Reno12 Pro da TENAA’dan sertifika alırken görüldü; Her iki telefon da bu hafta resmi olarak tanıtılacak.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden Oppo, bu hafta Reno serisine iki yeni model daha ekleyecek. Bir süredir çeşitli sızıntı ve söylentilerle gündemi meşgul eden Oppo Reno12 ve Reno12 Pro, 23 Mayıs’ta düzenlenecek etkinlikle resmi olarak tanıtılacak. Çıkışı iyiden iyiye yaklaşan bu iki telefona dair sızıntılar da sıklaştı. Standart modelin geçtiğimiz günlerde TENAA’da görülmesinin ardından bugün de Oppo Reno12 Pro, TENAA’dan sertifika alırken görüldü. Böylece Pro modelinin belli başlı özellikleri de kesinleşmiş oldu.

Oppo Reno12 Pro’nun MediaTek’in Dimensity 9200+ yonga setinden güç alacağı, standart modelin ise Dimensity 8250 yonga setini kullanacağı söyleniyordu. TENAA veri tabanında yer alan bilgiler, standart modelin yonga setini doğrulamıştı. Ancak bugün TENAA’da ortaya çıkan bilgiler, Pro modelinin yonga setinin farklı olabileceğini gösteriyor. Çünkü TENAA’daki verilere göre bu yonga seti 3.25 GHz’lik bir CPU’ya sahip. Bu da yonga setinin daha önce söylendiği gibi Dimenisty 9200+ değil Dimensity 9300 olacağı anlamına geliyor.

Oppo Reno12 Pro 1

Oppo Reno12 Pro, 6.7 inçlik AMOLED bir ekrana sahip olacak. 1080p çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı ise 120 Hz olacak. Ekranın üzerindeki selfie kamerasının ise 50 megapiksel olacağı söyleniyor.  Telefon 5000 mAh’lık bir bataryaya sahip olacak. Bu bataryada 80 W hızlı şarj özelliği bulunacak.

Oppo, Reno12 serisinin kamerasında özel tasarım Sony sensörleri kullanacak. Reno12 serisine özel olarak optimize edilecek olan bu Sony sensörleri, Reno12 serisindeki telefonların öncüllerine göre çok daha iyi bir kamera performansına sahip olmasını sağlayacak. Telefonun üçlü arka kamerasının ana lensi 50 megapiksel olacak. Ona 8 megapiksellik geniş açılı lens ile 50 megapiksellik telefoto kamera eşlik edecek.

GPT-4 Turing Testini Çoktan Geçti