Hellblade 2’nin Çıkışını Kutlamak İçin Son Bir Fragman Yayınlandı

Hellblade 2

2024’ün en heyecanla beklenen oyunlarından Senua’s Saga: Hellblade 2 bugün oyunseverlerle buluşuyor. Oyunun çıkışını kutlamak için son bir fragman yayınlandı.

2017 yılında çıkan Hellblade: Senua’s Sacrifice, oynanış açısından ciddi eksikleri olsa da gerek atmosferi gerekse hikayesiyle oyunseverleri etkilemeyi başardı. Satış rakamlarıyla da mütevazı bir başarıya imza atan Hellblade, böylece yeni bir seri başlatmayı başardı. O günden beri heyecanla beklenen Hellblade 2, nihayet bugün oyunseverlerle buluşuyor. PC ve Xbox Series S/X’e yönelik olarak yayınlanan oyunun çıkışını kutlamak için oyundan son bir fragman daha yayınlandı. Yayınlanan bu fragman, yeni Hellblade oyununda oyunseverleri nasıl bir deneyim beklediğini gözler önüne seriyor.

Senuas Saga Hellblade II

Hatırlayacağız gibi ilk oyun Senua’nın ölüler diyarına yolculuğunu ve bu süreçte yaşadığı ruhsal buhranları odak noktasına alıyordu. Devam oyunu ise Senua’yı İzlanda’ya götürüyor. Köyünü yağmalayan Vikinglerin peşine düşen Senua, bu buzlu topraklarda yine zorlu bir mücadeleye atılıyor.

Yukarıda da belirttiğimiz üzere ilk oyunun belki de tek eksikliği oynanış mekanikleri konusunda biraz zayıf kalmış olmasıydı. Şimdi stüdyonun ilk oyundaki eksikleri görüp bunları giderme şansı olduğu için Hellblade 2’den beklentiler çok daha yüksek. Stüdyo halihazırda epey beğenilen bu dünyaya bir de daha gelişmiş mekanikler eklerse yeni Hellblade oyunu yıla damga vuran yapımlardan biri olabilir. Elbette stüdyonun böyle bir geliştirme yapıp yapamadığını önümüzdeki günlerde oyunseverlerden ilk yorumlar geldikçe öğrenme şansı yakalayacağız.

GPT-4 Turing Testini Çoktan Geçti