Oppo Reno11 F 5G inceleme: 5G, büyük ekran, hızlı şarj ve dahası!

op3 s

#İŞBİRLİĞİ

Çinli teknoloji devi Oppo, geçtiğimiz günlerde yeni akıllı telefonu Reno11 F 5G’i görücüye çıkardı. Çin’de tasarlanan ve Türkiye’de üretilen ürün, şık tasarımı ve kategorisinde sunduğu performansıyla ön plana çıkıyor. Öte yandan evet, bu bir 5G telefon. Yani ülkemizde bu teknoloji kullanıma açıldığında, siz de bu telefonla hazır olacaksınız.

Oppo Reno11 F 5G, orta seviyede konumlandırabileceğimiz güncel bir Android akıllı telefon. İlk bakışta tasarım detaylarıyla dikkatleri üzerine toplayan ürün, 177 gram ağırlıkta ve 7.54mm kalınlıkta. Böylelikle orta seviyedeki en ince gövde ve en ince çerçeve tasarımına merhaba diyoruz.

Ürün, tek elde kullanıma uygun yapıda. Arka yüzeyi pürüzsüz ve avuçta bir rahatsızlık hissi uyandırmıyor. Ön tarafta selfie kameranın ortaya konumlandırıldığını görüyoruz. Arka taraftaki ana kamera sistemi ise, hafif dışarıya doğru çıkıntılı olarak tasarlanmış.

Ürünün okyanus mavisi ve palmiye yeşili olmak üzere iki farklı renk seçeneği bulunuyor. Yaza merhaba dediğimiz şu günlerde, hem stilinize hem de güneşli günlere uygun seçenekler olduğunu düşünüyoruz. Diyelim ki yağmur yağdı. Endişe etmeyin. Ürünümüzün IP65, su sıçramalarına ve toza karşı dayanıklı bir yapıda olduğunu belirtelim. Sıcak yaz günlerinde serinlemek için bir şeyler içtiğinizde, olur ya yanlışlıkla telefonun üzerine de sıvı dökülebilir. Ya da yağmurlu havalarda da telefonla konuşmak zorunda kalabilirsiniz. Bu gibi senaryolarda, cihazın kendini koruyabildiğini belirtelim.

Unutmadan, ürünün kutusunda, koruyucu şeffaf kılıf da yer alıyor. Bu kılıf, daha sağlam kullanım için önemli. Hem şeffaf olduğu için cihazın tasarım detaylarını da engellemiyor.

6.7 inç değerde ekran: Tatile televizyonunuzu da götürüyormuşsunuz gibi sanki

Oppo Reno11 F 5G, 6.7 inç değerde OLED ekrana sahip ve bu ekran, FHD+ çözünürlük sunuyor.

Günümüzde çoğu akıllı telefonda aynı ekran boyutu ve teknolojisinin kullanıldığını görüyoruz. Peki nedir Reno11 F 5G’yi ön plana çıkaran?

Ürünün ekranı %100 DCI-P3 (Canlı modda) ve %100 sRGB (Doğal modda) renk gamutu sunuyor. Bunun anlamı, iki modda da tatmin edici renkler ve gerçekçi detaylarla karşılaşıyor olmanız. Hem HDR10+ sertifikası da var.

Bir diğer faktör ise, 120Hz ekran tazeleme değerinin sunulması. Bu sayede, yalnızca canlı renklerle değil, aynı zamanda akıcı, göz yormayan detaylarla da karşılaşıyorsunuz. Eğer ücretli bir video aboneliğiniz varsa, yüksek çözünürlüklü dizi ve filmleri izlerken ekranın kalitesini daha iyi anlayabileceksiniz. Öte yandan, Call of Duty ve PUBG Mobile gibi oyunlar da akıcı detaylarla daha keyifli oluyor doğrusu. Hele de en ufak bir kasma ve yavaşlama gibi can sıkıcı detaylarla karşılaşmak istemeyenler için. Tabii burada telefonun diğer teknik özellikleri de önemli.

394PPI piksel yoğunluğu sunan ekran, ufak dokunuşlarla kolaylıkla yol alabileceğiniz bir yol adeta. Yumuşak kullanım deneyimleri için ideal bir zemin sunuluyor ve parmaklarınız nemliyken de genellikle sorunsuz hareket edebiliyorsunuz.

Parlaklık seviyesi mi? Evet, dış mekân deneyimlerinde, güneş altında kullansanız bile yine de tatmin edici bir belirginlik seviyesi var ekranın.

Oppo Reno11 F 5G inceleme: 5G, büyük ekran, hızlı şarj ve dahası!

6nm üretim süreciyle hazırlanmış MediaTek Dimensity 7050 işlemciye sahip

Oppo Reno11 F 5G, 8 çekirdekli Dimensity 7050 işlemcisine sahip. Buna 8GB RAM ve 256GB dahili depolama faktörleri eşlik ediyor. RAM teknolojisi tarafında LPDDR4x, depolama teknolojisi tarafında da UFS3.1 olduğunu belirtelim. Yani hızlı çalışan bir ürünümüz var. Hafıza kartı takarak depolama miktarını 2TB’a kadar artırabilirsiniz. Öte yandan, boş depolama alanından faydalanarak isterseniz ek 8GB RAM genişletmesi de yapabilirsiniz. Yine de, deneyimlerimiz itibarıyla şu an buna ihtiyacınız olmayacağını düşünüyoruz. Popüler sosyal medya uygulamalarını ve oyunları bu telefonda rahatlıkla çalıştırabildik. Örneğin Call of Duty Mobile, bu telefonda akıcı performans sunuyor. Oyun deneyimleri esnasında cihazda aşırı ısınma faktörüyle karşılaşmadığımızı da ekleyelim.

Android 14 işletim sistemine sahip olan telefonun güncel ve kullanımı kolay bir arayüzü var. Daha evvel bir Oppo telefon kullanmadıysanız bile alışmanız uzun sürmeyecektir diye düşünüyoruz. Güncel işletim sistemi ve güvenlik tarafında da güncel önlemlerin sunulması, haliyle dijital dünyanızın verimi için önemli. Oppo, önümüzdeki dönemde de bu cihazına çeşitli yazılım güncellemeleri sunacaktır diye düşünüyoruz.

Yapay zekâ destekli üçlü kamera sistemi

Telefonumuzun arka tarafında 64+8+2MP’den oluşan üçlü kamera sistemi var. Yani ana kameraya, geniş açılı kameraya ve makro kameraya sahibiz. Tabii yapay zekâ desteği de var.

Orta seviye cihazlarda, benzer kamera kurulumları görebiliyoruz ama Oppo’nun yaptığı güzel bir şey var. Kameralar gerçekten çok hızlı çalışıyor ve net fotoğraf yakalama tarafında gerçekten iddialı. Özellikle gün ışığında yaptığımız dış mekân çekimlerinde, tek dokunuşla güzel detaylar elde edebildik. Kameranın çekim hızı gerçekten dikkate değer. Biliyorsunuz bazı modellerde, çekim yaptıktan sonra birkaç saniye beklemeniz istenir ve o esnada ekranda “Şu an fotoğraf işleniyor.” gibi bir ibare belirir. Oppo Reno11 F 5G’de böyle bir şey yok.

Video çekim kabiliyetlerine baktığımızda, 4K 30FPS ve 1080p 60FPS değerlerini görüyoruz. Eğer sosyal medyada sıklıkla videolar paylaşan biriyseniz, 1080p 60FPS değeri sizi memnun edecektir. Hem akıcı detaylar hem de düşük video boyutları sayesinde içeriklerini kolaylıkla Instagram ve X gibi platformlara yükleyebilirsiniz.

Ön taraftaki 32MP değerdeki selfie kamera, rakiplerine kıyasla çok iyi sonuçlar verebilen, hem selfie fotoğraf hem de vlog çekimleri tarafında güzel sonuçlar sunabilen bir kamera. Orta seviye telefonların ön kameralarında kolay kolay göremediğimiz bir detay ise, bu ürünün 4K 30FPS selfie videolar çekmenize de imkân sunuyor olması.

Oppo Reno11 F 5G inceleme: 5G, büyük ekran, hızlı şarj ve dahası!

Oppo Reno11 F 5G, SuperVOOC hızlı şarj desteğine sahip 5000mAh pile sahip

Ürünümüzde 5000mAh pil var ve bu pil, tek şarj ile bir günü rahatlıkla geride bırakmanıza yardımcı oluyor. Tabii ki hızlı şarj desteği de var ve SuperVOOC 67w uyumlu adaptörü kutuda görüyoruz. Bu önemli bir detay. Zira çoğu üretici, artık telefonun yanında adaptör sunmuyor ve bu sebeple ayrıca para vermek zorunda kalabiliyorsunuz. Ürünü bu adaptörle yaklaşık 50 dakikada tamamen şarj edebilir ve yolunuza devam edebilirsiniz.

Peki başka neler var?

Oppo Reno11 F 5G, ekrana yedirilmiş parmak izi okuyucu sensöre sahip. Deneyimlerimiz sonucu bu sensörün hızlı çalıştığını gördük ve bir sorunla karşılaşmadık. Dijital dünyanızın güvenliği için bu özelliği kullanmanızı öneriyoruz.

Bluetooth v5.2 ve Wi-Fi 6 gibi kablosuz bağlantı teknolojilerini bünyesinde barındıran ürün, bu sayede saniyeler içinde kablosuz kulaklığınızla eşleşebilir, uyumlu internet altyapısı sayesinde yüksek boyutlu dosyaları bile kısa sürede indirip açabilir. Tabii NFC desteği olduğunu da belirtelim. Alışverişlerde ve bankacılık işlemleri tarafında bu özellik de fazlasıyla işinize yarayacaktır.

Son sözlere gelirken….

Oppo Reno11 F 5G, ilk bakışta tasarım detaylarıyla dikkat çeken bir ürün. Rakiplerine kıyasla daha ince ve hafif olması, kullanılabilirlik ve taşıma tarafında onu avantajlı kılıyor. Öte yandan kaliteli ekranı ve hızlı şarj destekli pili de önemli. Güncel işletim sistemi ve kameraların gün ışığı performansları da dikkatimizden kaçmadı. Kısacası ürün, orta seviyede rahatlıkla göz önünde bulundurulabilecek bir cihaz olmuş.

Jabra Elite 10 kulaklıklarla premium deneyim!