Oppo Reno11’in Global Lansman Tarihi Belli Oldu

Oppo Reno11

Kasım ayında piyasaya sürülen Oppo Reno11 serisinin global lansmanı tarihi de belli oldu. Telefon Çin’den sonra Hindistan’a sunulacak.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden Oppo, orta segment akıllı telefonları Oppo Reno11 ve Reno11 Pro’yu kasım ayında piyasaya sürdü. Şirketin diğer telefonları gibi Reno11 serisi de ilk olarak Çin’de satışa sunuldu. O günden beri global lansmanının ne zaman gerçekleşeceğini beklediğimiz telefonlar, sonunda Çin dışına çıkıyor. Üstelik gelen son bilgilere bakılırsa bu çıkış yok yakında gerçekleşecek.

Çoğunlukla doğru çıkan sızıntılarıyla tanınan bir Twitter hesabının paylaştığı bilgilere göre Oppo Reno11 serisinin global lansmanı 11 Ocak’ta gerçekleşecek. Telefonun Çin’den sonra satışa sunulacağı ilk ülke Hindistan olacak. Diğer bölgelerin de sonraki haftalarda Reno11 serisine kavuşması bekleniyor.

Oppo Reno11 3

Oppo Reno11, MediaTek’in Dimensity 8200 yonga setini kullanıyordu. Ancak gelen son bilgilere göre telefonun global versiyonu Dimensity 1080 yonga setini kullanacak. Bu yonga setine tercihe göre 8 ya da 12 GB RAM eşlik ediyor. 8 GB’lık versiyonda dahili depolama alanı 256 GB. 12 GB’lık versiyonda ise kullanıcılara 256 ve 512 GB olmak üzere iki farklı depolama alanı seçeneği sunuluyor. 4800 mAh’lık bir bataryaya sahip olan telefonun şarj hızı 67 W.

Kameraya geldiğimizde ise karşımıza üçlü bir arka kamera sistemi çıkıyor. Bu üçlü kameranın ana lensi 50 megapiksellik Sony LYT600. OIS destekli bu ana lense 32 megapiksellik portre kamerası ve 8 megapiksellik geniş açılı lens eşlik ediyor. Telefonun selfie kamerası ise 32 megapiksel.

Standart modelde MediaTek’in yonga seti kullanılırken, Oppo Reno11 Pro’da Qualcomm’un bir yonga seti tercih edilmiş. Telefon, Snapdragon 8+ Gen 1 yonga setinden güç alıyor. Pro modelinde 8 GB RAM’e sahip bir versiyon bulunmuyor. 12 GB RAM’e sahip telefonun dahili depolama alanı seçenekleri standart modelle aynı. Pro modeli 4700 mAh’lık bir bataryaya sahip ama buna karşılık daha yükek bir şarj hızıyla geliyor. Telefonun şarj hızı 80 W.

Pro modeli de üçlü bir arka kameraya sahip ama bu kez bu üçlü kameranın ana lensi 50 megapiksellik Sony IMX890. Bunun dışında telefonun kameraları standart modelle aynı özelliklere sahip.

Samsung Galaxy S24 Serisinin Yeni Görselleri Sızdırıldı