Oppo Reno11 F 5G akıllı telefon incelemesi

#İŞBİRLİĞİ

Oppo Reno11 F 5G incelemesiyle karşınızdayız. Ürün, Oppo’nun yeni orta seviye Android akıllı telefon çözümlerinden bir tanesi ve ülkemizde üretildi. Peki bu cihazın başka ne gibi detayları var, şimdi bunlara birlikte bakalım.

Oppo Reno11 F 5G, plastik tasarım malzemeleriyle hazırlanmış, pek çok rakibine kıyasla daha ince ve hafif bir ürün. Yaklaşık 7.6mm kalınlıkta ve 177 gram ağırlıkta. Böylece onu çoğu kez tek elde kullanabilirsiniz. IP65 sertifikası sayesinde de su sıçramaları ve toza karşı dayanıklı bir telefon bu.

Şık tasarım

Ürün, yeşil ve mavi olmak üzere iki farklı renk seçeneğine sahip. Bizim deneyimlediğimiz model, yeşil renkte ve göze hoş geliyor ama mavi renk favorimiz oldu. Bu arada, telefonu beraberinde gelen şeffaf kılıfla kullanmanızı öneriyoruz.

Oppo Reno11 F 5G, 6.7 inç değerde Amoled ekrana sahip. FHD+ çözünürlük sunan ekran, aynı zamanda 120Hz tazeleme değeri sunuyor. Bu, oyun ve videolar için daha akıcı detaylar demek. Tabii pil ömrünü göz önünde bulunduruyorsanız, 60Hz seçeneğini işaretleyebilirsiniz.

MediaTek Dimensity 7050 ile geliyor

MediaTek Dimensity 7050, yakın zamanda tanıtılan bir işlemci. Pil performansını göz önünde bulundurarak çalışma performansı tarafında da iyi işler sunma amacı taşıyor. 6nm üretim süreciyle hazırlanan işlemciye 8GB RAM ve 256GB dahili depolama eşlik ediyor. İsterseniz boş alanı kullanarak 8GB sanal RAM artırma işlemini de uygulayabilirsiniz.

Android 14 işletim sisteminin bulunduğu telefon, kullanımı kolay bir arayüze sahip ve hem oyun hem de uygulama çalıştırma tarafında başarılı. Call of Duty Mobile gibi iyi grafikleri olan bir oyunu, kasma ve aşırı ısınma olmadan oynayabildik.

Oppo Reno11 F 5G akıllı telefon incelemesi

Ana kameraya dikkat

Telefonun arka tarafında üçlü kamera sistemi mevcut: 64+8+2MP. İster portren, ister makro, isterseniz de geniş açılı çekimler yapabilirsiniz. Özellikle 64MP ana kameranın fotoğraf çekim performansını beğendik. Kamera, dış mekânda ve gün ışığında gayet hızlı hareket ederek net detaylar yakalayabiliyor. Fotoğraf ve videolardaki renk kalitesinden de memnun kaldık.

Eğer sosyal medyada video paylaşan biriyseniz, 1080p 60FPS video seçeneği hoşunuza gidecektir. Vlog çekenler için aynı anda iki kamerayla video çekim özelliği de gayet başarılı. Unutmadan, 4K 30FPS değerde videolar da çekebilirsiniz. Bu imkân ve ağır video çekim imkânı da sunulmuş.

Hızlı şarj destekli pil

Telefonumuzda 5000mAh pil var ve 67w hızlı şarj desteğine sahip. Uyumlu adaptörün kutuda gelmesi sevindirici. Böylece ekstra para ödemeye gerek kalmıyor. Bu arada Oppo, telefonun pilinin uzun süre boyunca sağlıklı bir şekilde kullanılabilmesi için bazı yazılımsal seçenekleri de pil başlığında sunuyor.

Daha fazla detayı inceleme videomuzda bulabilirsiniz.

İyi seyirler.

TCL Onetouch 4022s telefon incelemesi