Oppo Reno 9 serisi hakkında ilk bilgiler ortaya çıkmaya başladı

Oppo Reno 9

Oppo Reno 9 serisi telefonların teknik özellikleri hakkında ilk bilgiler ortaya çıkmaya başladı. Reno 9 serisi iki farklı yonga seti seçeneğiyle geliyor.

Hatırlayacağınız gibi Çinli telefon üreticisi Oppo, yeni orta segment akıllı telefonları Oppo Reno 8 serisini mayıs ayında tanıtmış, kısa süre sonra da Çin ve Hindistan gibi Asya pazarlarında satışa sunmuştu. Bu telefonlar daha sonra Avrupa pazarına da sunuldu. Oppo Reno 8 serisinin global lansmanını tamamlayan Oppo, şimdi de gözünü Reno serisinin bir sonraki jenerasyonuna çevirdi.

Oppo Reno 9 serisinin bu yıl bitmeden piyasaya sürüleceği bir süredir konuşuluyordu. Gelen son bilgilerle birlikte bu söylenti büyük ölçüde doğrulanırken, Reno 9 serisinin teknik özellikleri hakkında da ilk detaylar ortaya çıktı.

oppo reno 9 1

Çin medyasında yer alan bilgilere göre Oppo Reno 9 serisi telefonlar arasında hem Qualcomm’un Snapdragon 7 serisi yonga setlerinden kullanan modeller, hem de MediaTek’in Dimensity 8 serisi yonga setlerinden kullanan modeller olacak. Hatırlarsanız Oppo, Reno 8 serisinde de benzer bir strateji izlemişti.

Görünüşe bakılırsa Oppo, son dönemde Çinli telefon üreticilerinin sıklıkla kullanmaya başladığı yeni UFCS şarj teknolojisini kullanan şirketler arasına katılacak. Reno 9 serisindeki telefonların, yaklaşık 40W’lık bir şarj hızı sunan UFCS standardına ulaşacağı söyleniyor. Öte yandan gelen son bilgilere göre Reno 9 serisindeki telefonların batarya kapasitesi 4500 mAh olacak.

Telefonun tam olarak ne zaman çıkacağı şimdilik belirsizliğini koruyor. Ancak gelen bilgiler Oppo’nun yeni orta segment telefonlarını kasım ayında çıkaracağına işaret ediyor.

Cyberpunk 2077’den büyük başarı