Oppo Reno 7 bomba gibi geliyor!

Oppo kendi çiplerini geliştirmeye başladı

Oppo’nun yeni modelleri 25 Kasım’da tanıtılacak. Bu tanıtım öncesinde gelen haberler, telefonların kameraları hakkındaki beklentileri arttırdı.

Oppo Reno 7 bomba gibi geliyor! Kullanıcı sayısını giderek arttıran Çin merkezli akıllı telefon üreticisi Oppo, 25 Kasım’a hazırlanıyor. Şirketin bu etkinlikte Reno 7 ailesini tanıtması bekleniyor. Bu tanıtım öncesinde gelen haberler ise özellikle Oppo Reno 7 ve Reno 7 Pro modellerindeki kameralara yönelik beklentileri arttırıyor. Zira bilindiği üzere Oppo, Japonya merkezli üretici Sony ile anlaşmaya vardı. Üç yıllık bir çalışmanın ürünü olan bu anlaşma kapsamında Reno 7 ve Reno 7 Pro’nun selfie kamerasında Sony IMX709 sensörü kullanılacak.

oppo reno7

Oppo Reno 7 bomba gibi geliyor! Kamerası efsane olacak

Peki ama bu ne anlama geliyor? Hemen açıklayalım. IMX709 sensörü sayesinde yeni telefonlardaki selfie kameraları bir önceki nesle kıyasla yüzde 60 oranında daha yüksek bir ışık hassasiyetine sahip olacak. Bu da düşük ışıklı ortamlarda çok daha iyi çekimler yapılabileceği anlamına geliyor. Ayrıca aynı sensör yüzde 35 oranında daha az noise yani kumlama üretecek. Bu da çok daha net fotoğrafların ortaya çıkması ile sonuçlanacak diyebiliriz.

Oppo Reno 7 ailesinde düz ve pro modelin haricinde bir de Reno 7 SE bulunacak. Tahmin edebileceğiniz gibi bu cihaz ailenin diğer üyelerine kıyasla biraz daha mütevazı özelliklere sahip olacak. 25 Kasım’daki etkinlik sonrasında tüm bu cihazlara dair detayları sizlerle paylaşıyor olacağız.

Oppo’dan yeni kablosuz kulaklık: Enco Free 2i