Büyük bankalar doların nereye kadar yükseleceğini tahmin etti

ma1

Küresel çapta etkili olan büyük bankalar doların nereye kadar yükseleceğini tahmin etmeye çalışıyor. Özellikle İsviçre bankalarının yaptığı yorumlar son derece önemli. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen bütün ayrıntılara birlikte bakalım.

Büyük bankalar doların nereye kadar gideceğini az ya da çok tahmin edebiliyor. Bu tahminleri üzerinden genel bir para politikası belirlenebilir. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından alınan faiz indirimi kararı ile birlikte dolarda ciddi bir yükseliş yaşandı. Bu yükseliş 13,5 TL seviyelerine kadar devam etti.

Yapılan açıklamalara göre Türkiye’de kur hızlı bir şekilde artmaya devam edecek. Eğer Merkez Bankası faiz artırımı yapmazsa kurdaki yükseliş 14 TL seviyelerine kadar çıkacak. Böylece tarihi rekorlar görülecek. En saygın İsviçre bankalarından bir tanesi olan Credit Suisse böyle bir öngörü açıkladı.

Büyük bankalar doların yükselmeye devam edeceğini düşünüyor

Türkiye’de ilginç bir süreç devam ediyor. Kimse Merkez Bankası’nın faiz indirme kararını anlayamadı. Normal şartlarda para biriminin değerini korumak için mutlaka faiz artırımı gibi kararlar alınması gerekiyor. Ancak Merkez Bankası bu defa böyle bir karar almadı.

kart bilgileri

Şu anda Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz oranı yüzde 15 seviyelerinde. Eğer faiz artırırsa bu durumda dolar 11 TL seviyesine kadar düşebilir. İsviçre bankalarının tahmini bu yönde. Fakat böyle bir şey gerçekleşse bile 11 TL ciddi zamlar getirebilir. Enflasyon tırmanışa geçme ihtimaline sahip. Büyük bankalar doların yukarı doğru çıkacağını tahmin ederken bunları göz önünde bulunduruyor.

En çok ziyaret edilen Türkçe erotik siteler

Aralık ayında Merkez Bankası yeni bir toplantı yapacak. Bu toplantıda faiz yükseltme kararı alınmazsa yeniden doların yükselişi ile karşı karşıya kalabiliriz. Peki siz yaşanan bu gelişmeler hakkında ne düşünüyorsunuz?