Huawei, Oppo, Vivo ve Xiaomi yükselişte

çinli üretici

Akıllı telefon pazarının lokomotifi konumundaki Çinli üreticiler, 2017 ile birlikte yükselişine devam ediyor. İşte konu hakkındaki detaylar.

Son birkaç senedir akıllı telefon pazarında Çinli üreticilerin gözle görülür bir yükselişi söz konusu. Huawei, Oppo, Vivo gibi isimlerin başı çektiği listede bir çok Çinli akıllı telefon üreticisi bulunuyor. Bu firmalar hali hazırda Asya pazarının büyük bir çoğunluğunu ele geçirmiş durumda. Dünyanın en kalabalık nüfusa sahip iki ülkesi Çin ve Hindistan’da Huawei, Oppo, Vivo ve Xiaomi’nin önemli bir pazar payı bulunuyor.

Öyle görünüyor ki Çinli üreticilerin bu başarısı 2017’de devam edecek. Sigmaintell Danışmanlık şirketleri tarafından yayınlanan bir raporda, Çinli akıllı telefon üreticilerinin sevkiyat rakamlarına yer verildi.

Çin pazarından, global pazara sevkiyatı gerçekleşen akıllı telefon rakamları geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 6.2 düştü. Fakat bu düşüş üst sıralardaki isimleri pek de etkilemedi. Zira telefon pazarında önemli bir paya sahip olan Xiaomi, Huawei, Oppo ve Vivo, 2017’de de sevkiyat oranını arttırmayı başardı.

Bilindiği üzere bu firmalar iç pazarın yanı sıra Avrupa ve Amerika’da da önemli bir pazar payına sahip. İlerleyen dönemde Xiaomi’nin Avrupa ve Amerika’da daha aktif bir şekilde boy göstereceği zaten açıklanmıştı. Huawei, Oppo ve Vivo’da dış pazardaki etkinliklerini daha da arttırmak için çeşitli anlaşmalara imza atıyor. Kısacası Çinli firmaların bir süre daha yükselişte olacağını söyleyebiliriz.