Almanya vivo telefonların satışını yasaklayabilir

vivo X80

vivo ile Nokia arasındaki patent ihlali davasının yankıları sürüyor. Bu dava yüzünden vivo telefonlarının Almanya’daki satışı durdurabilir.

Çinli telefon üreticisi vivo ile Nokia arasındaki anlaşmazlık etkilerini hissettirmeye devam ediyor. İki şirket arasındaki gerilimin son cephesi de Almanya’da açıldı. Almanya’nın Mannheim bölgesinde bir mahkeme, iki şirket arasında devam eden patent ihlali davasında Nokia’yı haklı buldu. Bunun sonucu olarak vivo’nun Almanya’daki telefon satışları durdurabilir.

Çinli telefon üreticisinin böylesine ciddi bir yaptırımla karşı karşıya kalmasına sebep olan patent, Nokia’nın 4G teknolojilerinde kullanılan bir SEP patenti. Hatırlarsanız daha önce aynı patent yüzünden Nokia ile Oppo ve OnePlus da karşı karşıya gelmiş, bu davada da mahkeme Nokia’yı haklı bulmuştu. Yine bu dava sonucu Almanya’da Oppo ve OnePlus telefonların satışı yasaklanmıştı. Daha önce böyle bir emsal olduğu için Çinli telefon üreticisi bu tarz bir karara hazırlıklı olduğunu söylüyor. Şirket tarafından yapılan açıklamada, patentin kullanım lisansını yenilemek için Nokia ile görüşme halinde oldukları, fakat bir anlaşmaya varılamaması halinde Almanya’da telefonlarının satışlarının durdurulmasına karşı da hazırlıklı oldukları belirtildi.

vivo x fold s

Çinli telefon üreticisi, telefon satışlarının yasaklanması halinde Almanya pazarında faaliyetlerini askıya almaya hazırlıklı olsa da uzun vadede Almanya pazarında varlık göstermeye kararlı olduklarının altını çiziyor. Bu bağlamda şirket Mannheim mahkemesinin verdiği kararı temyize taşıyacak. Bu sırada da Nokia ile görüşmelerini sürdürecek.

Bu dava ilk bakışta sadece Almanya’yı etkiliyor gibi görünse de aslında etkileri tüm dünyada hissedilebilir. Çünkü bu kararın üst mahkeme tarafından da onanması durumunda vivo telefonlarının satışları sadece Almanya’da yasaklanmakla kalmayabilir. Hatta böyle bir durumda bu kararın tüm Avrupa Birliği bölgelerine sıçraması oldukça muhtemel.

Çin kendi “sosyalist” yapay zekasını geliştirmek istiyor