HMD Global, Nokia ile zirveyi hedefliyor!

hmd global

Bilindiği üzere Nokia artık HMD Global bünyesinde hizmet veriyor. Finli akıllı telefon üreticisi, Microsoft’tan ayrıldıktan sonra, HMD tarafından satın alınmış ve yeni modellerini bu çatı altında üretmeye başlamıştı. Geçtiğimiz gün Mobil Dünya Kongresi 2018 kapsamında 4’ü akılllı telefon olmak üzere 5 telefon tanıtan Nokia’nın zirveyi hedeflediği ortaya çıktı.

Nokia gözünü zirveye dikti

HMD Global CEO’su Florian Seiche, Nokia’nın önümüzdeki 3 yıl içinde en çok telefon satan 5 üreticiden biri olmayı hedeflediğini belirtti. Hali hazırda Nokia şu anda Avrupa, Çin, Hindistan, Endonezya, ve Rusya gibi bölgerlerde hizmet veriyor. HMD tarafından açıklanan verilere göre, Nokia hizmet verdiği 15 pazarda ilk 5 içerisine girmeyi başarmış durumda. Fakat hala şirketin mesafeli davrandığı büyük pazarlar bulunuyor. ABD bu pazarlara en basit örnek. HMD Global hala ABD’de akıllı telefon satışına başlamış değil. Finli şirket bunun yerine az önce de saydığımız bölgelere yoğunlaşmayı tercih ediyor.

Şirketin CEO’su Seiche, ABD pazarına yönelik bazı çalışmalarının olduğunu söylese de henüz ortada somut bir durum bulunmuyor.

Açık konuşmak gerekirse, Nokia uygun fiyatlı ürünleriyle iyi bir tempo yakalamış durumda. Eğer fiyat stratejisinde önemli bir değişiklik olmazsa muhtemelen Nokia’nın ritmi de bozulmayacaktır.

Şimdilik akıllı telefon pazarının ilk beşinde Samsung, Apple, Huawei, Oppo ve Vivo bulunuyor. Yani neresinden bakarsanız bakın, Nokia’nın işi göründüğü kadar kolay olmayacak diyebiliriz.

Merakla beklenen Xiaomi Mi Mix 2s hakkında yeni detaylar