Oppo, Avrupa pazarındaki hedef ülkeleri açıkladı

Oppo

Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden biri olan Oppo, geçtiğimiz gün gerçekleşen Find X etkinliğinde şirketin başarı durumuna ilişkin önemli bilgiler paylaştı. İşte detaylar.

Hali hazırda en çok akıllı telefon satan ilk 5 firmadan biri olan Oppo genel olarak Asya pazarına hitap ediyor. Çinli üretici ağırlıklı olarak Hindistan ve Çin pazarında etkin bir görünüm sergiliyor. Fakat önümüzdeki yıllarda bu düzen tamamen değişecek diyebiliriz. Keza Çinli akıllı telefon üreticisi, Avrupa pazarını radarına almış durumda.

Oppo Avrupa’ya açılıyor

Bilindiği üzere son dönemlerde Çinli akıllı telefon üreticilerinin Avrupa pazarına muazzam bir ilgisi mevcut. Bunun temelde iki nedeni mevcut. Birincisi üreticilerin pazar paylarını genişletmek istemesi. İkincisi ise ABD hükümetinin Çinli teknoloji üreticilerine karşı takındığı tutum.

Bu iki neden Çinli akıllı telefon üreticilerini Avrupa pazarına yönlendirmiş durumda. Zaten Xiaomi’nin bu konuda önemli çalışmaları mevcut. Hatta pek çok ülkede Mi Store’lar açılmaya başlandı.

Şimdi ise aynı yayılma politikasını Oppo da uygulamaya başlıyor. Çinli üretici geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği etkinliğinde önümüzdeki dönemde faaliyet göstereceği Avrupa ülkelerini de açıkladı. Bu ülkeler arasında Fransa, İtalya, İspanya ve Hollanda bulunuyor. Oppo, bahse konu bu ülkelerde kurumsal olarak hizmet vermeye başlayacak.

oppo

Öte yandan Çinli üreticinin hali hazırda dünya çapında 200 milyondan fazla kullanıcıya ulaştığı da açıklandı. Bu sayının Avrupa pazarı ile birlikte çok daha yüksek seviyelere ulaşacağı tahmin ediliyor.

Huawei P9 sahiplerine kötü haber