Oppo Find X8 ve X8 Pro’nun Özellikleri Netleşiyor

Oppo Find X8

Merakla beklenen Oppo Find X8 ve Find X8 Pro’nun teknik özellikleri netlik kazanmaya başladı. Telefonların özellikleri hakkında yeni detaylar paylaşıldı.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden Oppo, popüler Find X serisini çok yakında yenileyecek. Son haftalarda pek çok sızıntı ve söylentiye konu olan Oppo Find X8 serisi, bu yıl bitmeden piyasaya sürülecek. Daha önce gelen sızıntılar sayesinde ilk detaylarını öğrenme şansı yakaladığımız Oppo Find X8 ve F8 Pro, dün önemli bir sızıntıya daha konu oldu. Bu son sızıntıyla birlikte telefonların bazı özellikleri netlik kazanmaya başladı.

Oppo Find X8 de Find X8 Pro da MediaTek’in Dimensity 9400 yonga setini kullanacak. Bu sonbaharda çıkacak Snapdragon 8 Gen 4 ise Ultra modeline saklanacak. Daha önce gelen sızıntılarda da belirtilen bu detay, yeni sızıntıyla birlikte doğrulanmış oldu.

OPPO Find X8 2

Daha önce gelen sızıntılarda, Find X8’in 6.5 inçlik OLED bir ekrana sahip olacağı söyleniyordu. Bu yeni sızıntı ise ekran boyutunun 6.5 değil 6.7 inç olacağını gösteriyor. 1.5K çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı 120 Hz olacak. Pro modelinin 6.8 inçlik ekranı da 1.5K olacak ama onda kıvrımlı ekran kullanılacak. Ultra modelinde ise 2K çözünürlükte bir ekran bulunacak.

Geçtiğimiz günlerde Digital Chat Station tarafından paylaşılan bilgiler, standart modelin üçlü arka kamerasının ana lensinin 50 megapiksellik Sony bir sensör kullanacağını, ona eşlik eden iki yardımcı kameradan birinin ise 3x optik zoom özelliğine sahip telefoto bir kamera olacağını ortaya çıkarmıştı. Gelen bu son sızıntı bu ikisini doğrularken, üçüncü kameranın da 50 megapiksellik geniş açılı bir lens olacağını ortaya çıkardı. Find X8 Pro’da ise dört arka kamera olacak. Standart modeldeki üç lense bir de periskop kamera eşlik edecek.

Oppo Find X8’de 5600 mAh’lık bir batarya bulunacak. Bu bataryanın şarj hızı ise 100W olacak. Pro modelinin bataryası ise 5700 mAh olacak.  Daha önce gelen bilgilere göre Ultra modelinde ise 6100-6200 mAh’lık etkileyici bir batarya olacak.

PlayStation Plus’tan Çok Sayıda Oyun Ayrılıyor