OnePlus 13’ün Kamera Özellikleri Paylaşıldı

OnePlus 13

31 Ekim’de resmi olarak tanıtılacak olan OnePlus 13’ün kamera özellikleri bu kez doğrudan OnePlus tarafından paylaşıldı.

Çinli telefon üreticisi OnePlus, merakla beklenen yeni amiral gemisi akıllı telefonunu 31 Ekim’de resmi olarak tanıtacak. Ancak şirket telefonun tanıtımına başlamak için 31 Ekim’i beklemedi. Daha şimdiden OnePlus 13 ile ilgili kilit detayları paylaşmaya başlayan şirket, son olarak da telefonun kamera özelliklerine dair bazı önemli detayları paylaştı.

Bugüne kadar gelen bilgiler, telefonun arka kamerasında 50 megapiksellik üç farklı lens bulunacağını ortaya çıkarmıştı. Bu bilgi OnePlus tarafından doğrulandı. Ancak OnePlus bununla kalmadı ve bu üçlü kameranın lenslerini de detaylandırdı. Bu üçlü kameranın ana lensi 50 megapiksellik Sony LYT-808 olacak. Ona bir geniş açılı lens ile bir de telefoto kamera eşlik edecek. Bu iki kamera, OnePlus 12’de kullanılan sensörlerden daha gelişmiş sensörler kullanacak. Hasselblad işbirliğinde hazırlanan telefoto kamerada 3x optik zoom özelliği bulunacak. Geniş açılı lensin sensörü ise Samsung JN5 olacak.

OnePlus 13

OnePlus 13, Qualcomm’un yeni nesil yonga seti Snapdragon 8 Elite’ten güç alacak. Ancak OnePlus 13’te kullanılacak olan Snapdragon 8 Elite, diğer telefonlardakinden biraz daha farklı olacak. OnePlus’ın yeni amiral gemisine özel olarak optimize edilen bu versiyon, standart Snapdragon 8 Elite’e kıyasla güç tasarrufu konusunda çok daha iyi olacak. En azından OnePlus’ın iddiası bu yönde. Eğer şirket bu iddiasının altını doldurabilirse, OnePlus rakiplerine karşı önemli bir avantaja sahip olabilir.

OnePlus 13, 6.8 inçlik LTPO OLED bir ekrana sahip olacak. QHD çözünürlükteki bu ekranın altında ultrasonik bir parmak izi sensörü yer alacak. Telefon 6000 mAh’lık bir bataryaya sahip olacak. Bu bataryada 100W hızlı şarj ile 50W kablosuz şarj özellikleri bulunacak. Daha önce gelen bilgilere göre telefonun en üst versiyonunda 16 GB RAM bulunacak. İşletim sistemi ise Android 15 olacak.

OnePlus 13

Samsung da İki Kez Katlanabilen Bir Telefon Hazırlıyor