Oppo Find X8 serisi Apple Airdrop desteği getirecek

oppo 1

Oppo Find X8 serisi akıllı telefonların 2024’ün dördüncü çeyreğinde piyasaya sürülmesi bekleniyor. Şirket, telefonlarla ilgili resmi detayları henüz açıklamasa da, serinin bazı özelliklerini ortaya çıktı.

Popüler teknoloji bloglardan Digital Chat Station’ın (DCS) Weibo’da paylaştığı gönderiye göre, Oppo Find X8 serisi, Oppo’nun Canlı Fotoğraflar özelliğini içerecek. Bu özellik, Apple’ın Canlı Fotoğrafları’na benzer şekilde, deklanşöre basılmadan hemen önce ve sonra bir dizi anı yakalayarak durağan görüntü içinde kısa bir video klip oluşturur. Canlı Fotoğraflar, doğrudan sosyal medya platformlarında paylaşılabilir ve şu anda çoğu Android telefonda yaygın olarak bulunmaz.

Oppo Find X8 serisi

DCS’nin iddiasına göre, Oppo Find X8 serisi, Apple’ın Airdrop özelliğine benzer bir dosya paylaşım özelliğini de destekleyecek. Bu özellik, Oppo cihazları ve iPhone’lar arasında sorunsuz iki yönlü dosya paylaşımını etkinleştirebilir. Oppo bu özelliği başarıyla uygulayabilirse, iPhone kullanıcılarının Android’e geçmeyi düşünmeleri için ikna edici bir neden olabilir.

Telefonun teknik özellikleri hakkında ise, daha önce Find X8 ve Pro modellerinin Dimensity 9400 işlemcisinden güç alacağı belirtilmişti. Ekran, 1,5K çözünürlük ve 120Hz yenileme hızına sahip bir OLED panel olacak. Find X8 için düz bir ekran beklenirken, Pro varyantının kavisli kenarlı bir ekrana sahip olabileceği söyleniyor.

Kamera özellikleri açısından, arka tarafta üçlü kamera ünitesi bekleniyor. Bu ünite, 3X periskop telefoto lens ve Hasselblad ayarı gibi özellikleri içerecek. Ana kameranın büyük 1/1.4″ boyutunda 50MP Sony sensörü olması muhtemel. Oppo, ayrıca kamera performansını iyileştirmek için yeni bir görüntü işleme algoritması da sunabilir.

Apple Maps artık Windows ve Linux için kullanılabilir