Oppo Find X8 Pro Bir İlke İmza Atacak

Oppo Find X8 Pro

Oppo’nun bugün tanıtacağı yeni amiral gemisi akıllı telefonu Oppo Find X8 Pro, kamera özellikleriyle telefon dünyasında bir ilke imza atacak.

Bildiğiniz gibi Oppo, merakla beklenen yeni amiral gemisi akıllı telefonlarını bugün (24 Ekim) resmi olarak tanıtacak. Oppo Find X8 serisinin lansmanına artık saatler kala gelen son bir sızıntı, telefonun kamerasına dair ilgi çekici bir detayı ortaya çıkardı. Oppo Find X8 Pro, akıllı telefon dünyası için bir ilke imza atacak ve çift periskop telefoto kamerayla piyasaya sürülen ilk telefon olacak.

Oppo Find X8 Pro’da dörtlü arka kamera bulunuyor. Bu dörtlü sistemin ana lensi 50 megapiksellik Sony LYT-800. Ona Samsung’un 50 megapiksellik geniş açılı lensi eşlik ediyor. Telefonu piyasadaki diğer tüm telefonlardan ayıran kısım ise bundan sonra başlıyor. Çünkü Find X8 Pro’da iki periskop telefoto kamera bulunuyor. Bunlardan ilki OIS destekli, 3x optik zoom özelliğine sahip bir periskop telefoto kamera. İkincisi ise 6x optik zoom özelliğine sahip, 50 megapiksellik bir periskop telefoto lens.

oppo find x8 ve x8 pro

Oppo Find X8 Pro, MediaTek’in yeni nesil yonga seti Dimensity 9400’ü kullanan ilk telefonlardan biri olacak. Telefonda bu yonga setine tercihe göre 8, 12 ya da 16 GB RAM eşlik edecek. Dahili depolama alanı konusunda da kullanıcılara üç farklı seçenek sunulacak: 256 GB, 512 GB ve 1 TB.

Oppo Find X8 Pro’da, BOE tarafından üretilen 6.78 inçlik mikro kıvrımlı bir ekran olacak. Bu ekranın yenileme hızı 120 Hz. Ekranın üzerinde 32 megapiksellik selfie kamerası bulunuyor.

Hatırlarsanız Oppo Find X7’de 5000 mAh’lık bir batarya vardı. Find X8’in bataryası ise 5630 mAh olacak. Pro modelinde ise bu batarya daha da büyüyor. Find X8 Pro’nun batarya kapasitesi 5910 mAh. Her iki telefonda da hem 80W hızlı şarj özelliği, hem de 50W kablosuz şarj özelliği bulunuyor.

Samsung da İki Kez Katlanabilen Bir Telefon Hazırlıyor