Oppo Find X7’ye İlgi Büyük

Oppo Find X7

Geçtiğimiz ay tanıtılan Oppo Find X7, kullanıcılar tarafından ilgiyle karşılandı. Telefonun önsipariş rakamları son derece etkileyici.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden Oppo’nun merakla beklenen yeni amiral gemisi akıllı telefonu Oppo Find X7, geçtiğimiz ayın başında resmi olarak tanıtıldı. Şık tasarımıyla dikkat çeken telefon, lansmanından kısa süre sonra önsiparişe sunuldu. Kullanıcıların önsipariş aşamasında telefona gösterdiği yoğun ilgi, Find X7’nin bu çeyreğin en çok konuşulan telefonlarından biri olacağını gösteriyor.

Realme, Oneplus ve Vivo gibi markalarla aynı çatı şirketinin altında bulunan Oppo, bu hafta bir açıklama yaparak Oppo Find X7 ile Find X7 Ultra’nın toplam önsipariş rakamlarının 1 milyonu aştığını duyurdu. Bir Oppo telefonunun böylesine büyük ilgi görmesi, Find X7 serisinin başarısını gözler önüne serdi.

Oppo Find X7, Vivo ve Realme gibi MediaTek’in Dimensity 9300 yonga setinden güç alıyor. Dimensity yonga setleri genelde Qualcomm’un Snapdragon yonga setlerinin gölgesinde kalsa da Dimensity 9300 ile birlikte bu durum değişebilir. Çünkü MediaTek’in yeni nesil yonga seti oldukça etkileyici özelliklere sahip. Bu yonga seti 1 + 3 + 4 şeklinde bir CPU dağılımıyla geliyor. Ana CPU 3.25 Ghz. Ona üç 2.85 Ghz’lik Cortex-A720, dört tane de 2.0 Ghz’lik Cortex-A720 eşlik ediyor. Nitekim telefonun AnTuTu performans testinden aldığı puan da bunun bugüne kadar gördüğümüz en güçlü MediaTek yonga seti olacağını doğruluyor.

Oppo Find X7 2

Oppo Find X7’in en üst versiyonunda Dimensity 9300 yonga setine 16 GB LPDDR5x RAM ile 512 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Telefonun en düşük versiyonu ise 12 GB RAM ve 256 GB dahili depolama alanıyla geliyor. Find X7 5000 mAh’lık bir bataryaya sahip. Bu bataryada 100 W hızlı şarj ve 50 W kablosuz şarj özellikleri bulunuyor. Telefon 6.8 inçlik LTPO OLED bir ekrana sahip. Full HD+ çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı 120 Hz.

Öte yandan Oppo Find X7 arka kamerasıyla da iddialı geliyor. Telefonun üçlü arka kamerasının ana lensi 50 megapiksellik Sony LYT-808. Ona 50 megapiksellik geniş açılı lens ile 64 megapiksellik OmniVision OV64B telefoto kamera eşlik ediyor. Telefonun selfie kamerası ise 32 megapiksel.

Meta’dan Dikkat Çekici Yükseliş; Şirketin Hisseleri Rekor Kırdı