Oppo Find N3 resmen tanıtıldı

Oppo Find N3

Oppo, yeni katlanabilir telefonu Find N3’ü resmen tanıttı. Oppo Find N3, şirketin Çin dışında da satışa sunacağı ilk yatay katlanabilir telefonu olacak.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden Oppo, katlanabilir telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Clamshell olarak da adlandırılan dikine katlanabilir ekranlı yeni telefonu Oppo Find N3 Flip’ü ağustos ayında piyasaya süren Oppo, dün de yatay katlanabilir ekrana sahip yeni telefonu Oppo Find N3’ü resmen tanıttı. Find N3, Çinli telefon üreticisinin kendi memleketi dışında da satışa çıkaracağı ilk yatay katlanabilir telefonu olacak. Hatırlarsanız Find N3 Flip de kısa süre önce Hindistan’da piyasaya sürülerek global lansmanını gerçekleştirmişti.

Telefonun dış yüzeyinde 6.31 inçlik AMOLED ekran yer alıyor. 2484 x 1116 piksel çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı 120 Hz. Katlanabilir telefon açıldığında ise karşımıza 7.82 inçlik ekran çıkıyor. Bu ekranın da yenilenme hızı 120 Hz ama çözünürlüğü 2440 x 2268 piksel.

Oppo Find N3

Find N3, Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinden güç alıyor. Telefon 16 GB LPDDR5x RAM ile 512 GB dahili depolama alanına sahip. Batarya tarafına geldiğimizde ise karşımıza 4805 mAh’lık bir batarya çıkıyor. Bu bataryanın şarj hızı ise 67 W. Telefon bu sayede 42 dakikada full şarj oluyor.

Bu temel özelliklerine baktığımızda Find N3, aynı gün tanıtılan OnePlus Open ile aynı özelliklere sahip. Ancak OnePlus’ın katlanabilir telefonu, etkileyici kamera özellikleriyle Find N3’ü gölgede bırakıyor. Fakat bu Find N3’ün de etkileyici kameralara sahip olmadığı anlamına gelmiyor. Telefon Hasselblad markalı kameralarıyla aslında bu konuda da oldukça iddialı. Telefonda biri içte biri dışta olmak üzere iki selfie kamerası yer alıyor. İçte selfie kamerası 20 megapiksel; dış yüzeydeki selfie kamerası ise 32 megapiksel.

Telefonun üçlü arka kamerasının ana lensi Sony’nin 48 megapiksellik LYTIA-T808 lensi. Ona 48 megapiksellik geniş açılı lens ile 64 megapiksellik periskop lens eşlik ediyor.

Merakla beklenen OnePlus Open resmen tanıtıldı