Desen değiştiren elbise tanıtıldı!

Desen değiştiren elbise tanıtıldı!

Desen değiştiren elbise sosyal medyanın gündemine oturdu. İşte tüm detaylar.

Yazılım şirketi Adobe, kullanıcıların tek bir tıklamayla yüzeyindeki desenleri anında değiştirmesine olanak tanıyan yeni bir fütüristik “dijital elbise”yi tanıttı. Adobe’nin “Project Primrose” projesi kapsamında oluşturulan elbise, akıllı aydınlatmadaki gibi sıvı kristaller kullanılarak oluşturulan “yansıtıcı ışık yayıcı modüller” olarak adlandırılan payetlerden oluşuyor. Araştırmacılar payetlerin temelde akıllı malzemeler kullanılarak yapılmış küçük ekranlar olduğunu söylüyor. Böylece desen değiştirmesine olanak tanıyan bir teknolojiye sahip olan elbise dikkatleri üzerine çekiyor.

Desen değiştiren elbise tanıtıldı!

Elbise ilk kez geçen hafta Adobe’nin MAX konferansında izleyicilere tanıtıldı ve yazılım şirketi bunu “kumaşlara hayat veriyor” olarak tanımladı. Konferanstaki video, Adobe araştırmacısı Christine Dierk’in, ilk izlenimde askısız elbise giydiğini gösteriyordu ancak üzerindeki desenler, uzaktan kumandadaki bir düğmeye basıldığında anında değişmeye başlıyordu.

Elbiseyi tasarlamanın yanı sıra diken Bayan Dierk, kıyafetin harekete bile tepki vereceğini gösterdi. Araştırmacılar, elbisenin akıllı pencerelerde yaygın olarak kullanılan “yansıtıcı destekli polimer dağılmış sıvı kristal (PDLC)” kullanılarak üretildiğini söylüyor. Bilim adamları geçen yıl bir teknoloji konferansında sunulan bir çalışmada “Bu düşük güçlü, emisyon yaymayan malzeme ışığı dinamik olarak dağıtabilir ve farklı şekiller oluşturulabilir” diye yazdı. Ancak bir sorun var ki o da bu elbisenin gerçekte ne kadar ağır olabileceğinin belirsizliğini koruması. Gelecekten gelmiş gibi görünen elbise çok rağbet görebilir.

PUBG MOBILE Wonder Creators Network yatırım planını duyurdu