OPPO Enco Free2: OPPO’nun yeni nesil gerçek kablosuz kulaklığı

54hfjt

#İŞBİRLİĞİ

Oppo, yeni ürünlerle teknoloji severlerin karşısına çıkmayı sürdürüyor. Firma, yeni gerçek kablosuz kulaklığıyla iddialı bir konumda bulunuyor. İşte Enco Free2 detayları.

Oppo Enco Free2, siyah ve beyaz olmak üzere iki farklı renk seçeneğiyle geliyor. Her bir kulaklık 4,4 gram ağırlıkta. Toplamda 47.6 gram ağırlıkta olan ürün, aynı zamanda IP54 suya ve toza karşı dayanıklı yapıda. Tabii bu sertifikanın yalnızca kulaklıkları kapsadığını, taşıma ve şarj kutusunu kapsamadığını önemle belirtelim.

OPPO Enco Free2’nin taşıma ve şarj kutusu, hafif ve şık bir tasarıma sahip. Yanlardan yumuşatılmış oval hatlara sahip. Kapağı rahatlıkla açılıp kapatılabiliyor. Kulaklıkların yataklarından tutun da ön kısımda yer alan led bildirim ışığına, Type-C bağlantı noktasına kadar gayet kullanışlı. Ufak boyutlar itibarıyla ufak cebinizde dahi kolaylıkla taşıyabilirsiniz.
Kulaklıkların tasarım hatlarına baktığımızda ise, dokunmatik panelli ince saplı ve değiştirilebilir silikon başlıklara sahip “kulak içi kulaklık” tipinde olduğunu söylemeliyiz. Açıkçası kendi adıma konuşmam gerekirse, hem kullanım konforu hem de sesin kulakla daha iyi buluşabilmesi için ben bu tip ürünleri daha uygun bulunuyorum.
Tabii kulağınıza en uygun seçim için farklı başlıklar da mevcut.

OPPO Enco Free2: OPPO'nun yeni nesil gerçek kablosuz kulaklığı

Bluetooth 5.2 kablosuz bağlantı teknolojisi ve AAC/SBC kodeklerini bünyesinde barındıran ürün, akıllı telefonunuz ile saniyeler içinde eşleşiyor. Kullanım için bir uygulama gereksinimi bulunmuyor, ancak daha rahat kullanım için bazı seçenekler de var.

Eğer ColorOS 11.0 işletim sistemi bir Oppo telefonunuz varsa, “Kişiselleştirilmiş gürültü engelleme” işlevini ve kulağınıza özel ses profillerini ayarlayabilirsiniz. Bu, size özel en uygun ses kalitesini ortaya çıkaracaktır.

Eğer farklı bir Android telefonunuz varsa, HeyMelody uygulamasını kurarak daha gelişmiş deneyimler elde edebilirsiniz. iOS telefonunuz varsa, güncelleme beklemeniz gerekiyor.
Cihaz ile 10 metre mesafeye kadar sorunsuz çalışabilen kulaklık, 42 dB Derin Kişiselleştirilmiş Aktif Gürültü Engelleme teknolojisi dahil pek çok detayı bünyesinde barındırıyor.

OPPO Enco Free2’nin müzik dinlerken ses kalitesi nasıl?

Oppo, bu ürününde Danimarka merkezli ses teknolojileri firması Dynaudio ile ortak çalışma yürüttü ve güçlü bir performans sunmayı hedefliyor. Kulaklıkların 10mm dinamik sürücüleri var ve 20 Hz – 20 kHz arası frekans mevcut.

Aktif gürültü engelleme teknolojisi, gerçek kablosuz kulaklık almayı düşünen pek çok kullanıcının ilk seçenekleri arasında yer alıyor ve bu üründe de bu teknolojiye yer verildiğini söyleyelim.

İsterseniz tek kulaklık ile mono kullanım da mümkün. Kulaklıklardan birini çıkarırsanız oynatma da duruyor, taktığınızda da kaldığı yerden devam ediyor. Yani otomatik algılama mevcut.

Deneyimlerim itibarıyla, kulaklığın kulakta rahat bir tutuş hissi var. Gerek çalışırken yani sabit kullanımda, gerek yürüyüşte gerekse de koşu esnasında herhangi bir rahatsızlık hissetmedim.

Suya dayanıklı yapıda olduğu için hafif yağmurlu havalarda dahi rahatlıkla kullanılabilecek bir ürün.

Cihaz, farklı müzik türlerine mensup örnekleri kaliteli bir şekilde kulaklarınızla buluşturabiliyor. Tabii burada kullanılan müzik kaynağı da önemli. Örneğin ben, YouTube Music ve Spotify kullanıyorum. Türk sanat müziğinden yabancı heavy metal’e kadar geniş bir yelpazem var ve tatmin edici sonuçlarla karşılaştım. Tizler, bass’lar ve vokaller tarafında birbirinden ayırt edilebilir, anlaşılır detaylar var ve bu tatmin edici.

i78l7l

Tabii ki daha önce de belirttiğimiz üzere, kulaklıkta yüksek ses seviyesi ile dinleme yapmanızı önermiyoruz. Bu, kulak sağlığınız için can sıkıcı sonuçlar doğurabilir.

“Peki dışarıya ses sızdırıyor mu?” derseniz, ofiste ya da toplu taşımada kullandığınızda, emin olun en yakınınızdakiler bile rahatsız olmayacaktır. Tabii en yüksek ses seviyesinde kullanmamanız gerektiğini yineleyelim.

“Dizi ve film izlediğimizde ya da oyun oynadığımızda, ses ve görüntü tarafında senkron sorunu oluyor mu?” diye soracak olursanız, burada da iyi bir performansın olduğunu söyleyelim.

OPPO Enco Free2 ‘nin telefon görüşmelerindeki ses kalitesi nasıl?

Enco Free2, üçlü mikrofon sistemine sahip ve çağrı esnasında gürültü engelleme özelliği de mevcut. Bu sayede, telefon görüşmeleri yaptığınızda hem sizin sesiniz iyileştirilerek karşı tarafa ulaştırılıyor, hem de çevredeki gürültü azaltılıyor. Örneğin, trafik gürültüsü ve rüzgâr gürültüsü gibi. Ürünün dış mekân görüşmelerinde genellikle iyi performans sunduğunu söylemek lazım.

Peki ya pil ömrü ne durumda?

Kulaklıkların her birinin 41mAh, taşıma ve şarj kutusunun ise 480mAh pil değerleri bulunuyor. Hepsi birlikte, Type-C bağlantı kablosu aracılığıyla 1 buçuk saat civarında tamamen şarj olabiliyor.

Ürün, taşıma ve şarj kutusundaki pilin de yardımıyla toplamda 30 saate kadar kullanım sunabiliyor. Biraz daha detay vermek gerekirse…

Eğer müzik dinlerken %50 ses seviyesini tercih ederseniz, aktif gürültü engelleme teknolojisi de kapalıysa 30 saate kadar kullanım mümkün oluyor. Yalnızca kulaklıkların tek şarj ile kullanımını düşünürsek, 6 saat civarı kullanım mümkün.

Eğer ses seviyesi %50’de ve aktif gürültü engelleme teknolojisi açık ise, sadece kulaklıklar 4 saate kadar kullanım sunabiliyor. Taşıma ve şarj kutusunu da eklediğimizde, toplamda 20 saate kadar kullanım gerçekleşebiliyor.

Oppo Enco Free2’nin, Türkiye’de tavsiye edilen satış fiyatı KDV dahil 899 TL.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Beyin ve müzik arasındaki yakın bağlantı nereden geliyor: Bilim insanları açıkladı