Steam Deck parçalarına ayrıldı

Steam Deck satışları

Valve yeni konsolu Steam Deck ile ilgili paylaşımlar yapmaya devam ediyor. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Steam Deck parçalarına ayrıldı. Oyun dünyasını az çok yakından takip edenlerin de bildiği üzere Valve bir süre önce PC oyunlarını mobil platforma taşıyacak olan Steam Deck’i tanıtmıştı. Steam Deck AMD Zen 2 + RDNA 2 APU mimarisiyle tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. 16GB RAM ve 512GB dahili depolama alanına sahip olan Steam Deck 1200 x 800 piksel çözünürlüğünde 7 inçlik bir ekranla gelecekti. Tahmini satış fiyatı 399 dolardan başlayacak olan Steam Deck geçtiğimiz günlerde paramparça oldu.

Valve tarafından paylaşılan videoda Steam Deck en küçük parçasına kadar bileşenlerine ayrıldı. Böylece Steam Deck’in nasıl bir mimariye sahip olduğu da ortaya çıkmış oldu. Dilerseniz bahse konu videoya aşağıdan göz atabilirsiniz.

Steam Deck parçalarına ayrıldı

Videoda da görüldüğü üzere Steam Deck hayli kusursuz bir mimariye sahip. Tabi ki daha cihazın prototip aşamasında olduğunu unutmamak gerekiyor. Belki Valve son anda bu cihaz üzerinde bazı değişikliklere gidebilir.

Sonuç olarak PC’de sahip olduğumuz oyunları mobil bir cihaz üzerinden deneyimleyebilmek büyük bir ayrıcalık olacak. Muhtemelen Steam Deck, Nintendo Switch’in satışlarını da önemli oranda düşürecektir. Keza Switch’in güçsüz yapısı büyük eleştiri alıyordu. Dolayısıyla gücü ile ön plana çıkan Steam Deck’in önemli bir satış başarısı elde etmesi bizleri şaşırtmayacaktır.

Caviar altın kaplamalı PS5, iPad mini, AirPods Max ve iPhone 13 Pro’yu piyasaya sürdü