YouTuberların stopaj oranı belli oldu: Yeni kurallar açıklandı

Sosyal medyada yeni dönem

YouTuberların stopaj oranı uzun bir süredir merak konusuydu. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarla birlikte bu oran belli oldu. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Türkiye’de yaşayan YouTuberların stopaj oranı sonunda net olarak belirlendi. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre YouTube üzerinden gelir elde eden içerik üreticiler stopaj ödeyecek. Bu stopaj sadece Türkiye’de ikamet eden kişileri kapsayacak.

Bakanlık tarafından açıklanan rakamlara göre stopaj oranı yüzde 15 seviyesinde olacak. 650 bin TL ve daha düşük seviyede gelir elde edenler bu stopajı ödemek zorunda kalacak. Bundan daha fazla kazananlar ise çok daha yüksek stopaj oranları ödeyecek. Bakanlık tarafından yapılan açıklamalarda çok ilginç detaylar var.

YouTuberların stopaj oranı gelirine göre olacak

Belirlenen stopaj oranları ile birlikte bakanlık bazı açıklamalara yer verdi. Banka hesapları çapraz kontrolde tutulsa bile yine de içerik üreticilerin ne kadar kazandığını beyan etmek için sorumluluk onlara verildi. Yanlış beyanda bulunanlar ise normal vergiden daha fazlasını ödemek zorunda kalabilir.

YouTuberların stopaj oranı

Türkiye’de yaklaşık olarak 4 yıldır sadece tek bir sosyal medya platformu üzerinden 14 bin kişi toplam 4 milyar TL civarında gelir elde etti. Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı İdris Şenyurt yaptığı bu açıklamada aynı zamanda 975 kişi ile ilgili de inceleme başlatıldığını söyledi. Bu kişiler beyan ettikleri miktardan daha fazla kazanç sağlamıştı. Onlardan ek vergi kesildi. YouTuberların stopaj oranı duruma göre değişebiliyor.

YouTube Music yeni özelliği ile kullanıcıları selamladı: Ücretsiz olacak

Tüm bunlara ek olarak Türkiye’de banka hesabı bulunmayanların stopaj oranından muaf tutulduğu açıklandı. Yani Avrupa veya başka bir ülkeye gelirleri yatan kişiler stopaj ödemeyecek. Peki siz tüm bu belirlenen kurallar hakkında ne düşünüyorsunuz?