Oppo Batarya Odaklı Yeni Telefonunu Tanıttı

Oppo A3 Energy Edition

Oppo batarya odaklı yeni telefonu A3 Energy Edition’ı tanıttı. Telefon bütçe dostu fiyatına rağmen Galaxy S24 Ultra’ya denk batarya özelliklerine sahip.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden Oppo, dün bütçe dostu bir telefon tanıttı. Normalde bütçe dostu telefonlar dikkat çekici özelliklerle gelmez. Ancak bu kez durum farklı. Çünkü şirketin yeni telefonu, batarya odaklı olmasıyla ön plana çıkıyor. Öyle ki telefonun batarya özellikleri Galaxy S24 gibi amiral gemisi modellerle bile yarışacak kadar iyi.

Oppo A3 Energy Edition adını taşıyan bu telefon 5100 mAh’lık bir bataryaya sahip. Telefonda 45 W hızlı şarj özelliği bulunuyor ki bu fiyat aralığında bir telefon için bu pek rastlamadığımız bir durum. Zaten A3 Energy Edition’ın başlıca satış noktası da bu batarya özellikleri olacak.

Oppo A3 Energy Edition 2

A3 Energy Edition, MediaTek’in Dimensity 6300 yonga setinden güç alıyor. Telefonda bu yonga setine 12 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı konusunda ise kullanıcılara iki farklı seçenek sunuluyor: 128 ya da 256 GB. Telefonun depolama alanı microSD hafıza kartı ile 512 GB’a çıkartılabiliyor.

A3 Energy Edition, 6.67 inçlik LCD bir ekrana sahip. HD+ çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı 120 Hz. Bu ekranın üzerinde 8 megapiksellik selfie kamerası yer alıyor. Telefonun arka kamerası ise 50 megapiksellik ana lens ile 2 megapiksellik bir derinlik sensöründen oluşuyor.

Telefonun 250 dolardan başlayan fiyatlarla raflardaki yerini alacak. En üst versiyonun fiyatı ise 350 dolar olacak.

SearchGPT Geliyor; Google’ı Tahtından İndirebilir