Oppo’nun bütçe dostu telefonu Oppo A3 5G ortaya çıktı

o32

Oppo, Oppo A3 5G adlı yeni bütçe dostu telefonunu duyurdu.  Cihaz şu an için Hindistan pazarında satışa sunulurken ilerleyen dönemde aynı model ismi ile Avrupa pazarında da satışta olması bekleniyor.

Bu model, yüksek yenileme hızına sahip bir ekran, askeri sınıf dayanıklılık, ve uygun fiyat etiketi ile dikkat çekiyor. Özellikle bütçe bilincine sahip tüketicileri hedefleyen cihaz, aynı zamanda çeşitli banka teklifleri ile de destekleniyor. Bu model, kısa süre önce piyasaya çıkan Oppo A3x’in hemen ardından geliyor.

Dayanıklılık, Oppo A3 5G’nin ana vurgularından biri olarak öne çıkıyor. Cihaz, MIL-STD 810H sertifikasıyla darbelere karşı dayanıklılık sunuyor ve SplashProof hassasiyeti sayesinde, elleriniz ıslakken bile rahatça kullanabiliyorsunuz. Ayrıca SGS Düşme Direnci sertifikası ve sıvı direnci gibi ekstra özelliklere sahip.

Ekran özelliklerine baktığımızda, cihazın ön tarafında HD+ çözünürlük, 120Hz yenileme hızı, 240Hz dokunmatik örnekleme hızı, ve 1000 nit tepe parlaklığı sunan uzun bir 6,67 inç LCD ekran bulunuyor. Ekran, %83 NTSC renk gamı ile kaliteli renk sunumu yaparken, dayanıklılık için Panda cam korumasına sahip.

Oppo A3 5G

Teknik detaylarda, MediaTek Dimensity 6300 SoC ile güçlendirilmiş olan cihaz, 6 GB LPDDR4X RAM ve 120 GB eMMC 5.1 depolama sunuyor. Ayrıca, kullanıcılar 6 GB sanal RAM genişletme ve microSD kart ile depolama kapasitesini artırabiliyorlar.

Oppo A3 5G kamera özellikleri açısından, 50 megapiksel birincil kamera ve 2 megapiksel portre sensörü ile donatılmış olan cihaz, ön tarafta 5 megapiksel selfie kamerası sunuyor. Bu özellikler, cihazın fiyat segmentine göre iyi bir fotoğrafçılık deneyimi vaat ediyor.

Cihaz, 5.100mAh batarya ile uzun süreli kullanım sunarken, 45W kablolu hızlı şarj desteğiyle hızlıca şarj edilebiliyor. Android 14 tabanlı ColorOS 14 ile gelen telefon, aynı zamanda yan tarafa monte edilmiş parmak izi tarayıcısı, 3,5 mm kulaklık girişi, Bluetooth 5.3, Çift SIM, 5G ve WiFi 5 gibi ek özelliklere sahip. Cihaz 190 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulmuş durumda.

Galaxy S25 Ultra’nın genişliği ve ekran boyutu belli oldu