Oppo Apple rekabetinde yeni dönem

oppo find x6 pro

Birçok sektörde olduğu gibi kablosuz kulaklık pazarında da Apple’ın hakimiyeti var. Ancak bu pazarda işler değişiyor olabilir.

Oppo Apple rekabetinde yeni dönem. 2022, tüketici elektroniği pazarı için genel olarak olumsuz bir trend yaşadı. Bu durum, gerçek kablosuz kulaklık pazarına da yansıdı ve Oppo, geçtiğimiz yılın dördüncü ve son çeyreğinde büyüme gören tek marka oldu.

Oppo Reno 8T 3

Canalys raporuna göre, 2022’nin dördüncü çeyreğinde dünya genelinde kablosuz kulaklık gönderimleri yıllık yüzde 23 oranında önemli bir düşüş gördü. Son üç ayda, genel kablosuz kulaklık pazarı 2021’in aynı çeyreğindeki 104 milyon birimden 79.5 milyon birime kadar düştü. Bu durum, akıllı telefonlardan akıllı saatlere ve hatta kablosuz kulaklıklara kadar birçok tüketici elektroniğinin, çeşitli tedarik zinciri sorunları ve küresel ekonominin düşüşünden etkilendiğini gösteriyor.

oppo find x6 pro

Oppo Apple rekabetinde yeni dönem

Ekim’den Aralık’a kadar geçen süreçte, Apple yüzde 30 oranında belirgin bir düşüşe rağmen kategoride hala pazar lideriydi. Benzer şekilde, Samsung ve Xiaomi de sırasıyla yüzde 24 ve 49 düşüş gördü. Öte yandan, Oppo, yıllık yüzde 11 artışla bu dönemde olumlu bir büyüme gösteren tek şirket oldu. Bu arada diğer markaların da çoğu düşüş yaşadı.

Oppo K10 2

Araştırma Analisti Sherry Jin’e göre, “2023, satıcıların toparlanması için kolay bir yıl olmayacak. Kısıtlı bir pazarla karşı karşıya kalan rekabet artıyor. Ana akım satıcılar, pazar payı için savaşmak ve tüketicilerin harcamalarını kısıtlaması nedeniyle farklılaşmalarını güçlendirmek zorunda kalıyorlar.” Bakalım Apple’ın pazar liderliği gerçekten tehlikeye girecek mi?

Apple Music Classical 28 Mart’ta geliyor