Apple kablosuz kulaklık pazarı lideri oldu

Apple kablosuz kulaklık pazarı

Araştırma şirketleri Apple kablosuz kulaklık pazarı ile ilgili verileri değerlendirdi. Kamuoyu ile paylaşılan veriler Apple hakkında çok farklı bir düşüncenin oluşmasını sağladı. İşte haberimizin detayları.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte birçok insanların hayatlarında daha fazla yer edinmeye başladı. Kullanıcıların yaşamlarını kolaylaştırmak ve sektörde biraz daha ön plana çıkabilmek için üretilen ürünlerden bir tanesi de kablosuz kulaklıklar olarak bilinen aparatlardı. Apple, Huawei, Xiaomi ve Samsung gibi akıllı telefon sektörünün önde gelen isimleri, tüketicilerle nasıl bir araya gelmeleri gerektiğini biliyordu.

Apple kablosuz kulaklık pazarı giderek büyüyor

Counterpoint Research şirketi, 2019 yılındaki kablosuz kulaklık satışlarını ele adı. Bütün değerlendirildiği bu verilerle de bazı önemli istatistikler ortaya koyuldu. Counterpoint Research, 2019 yılında kablosuz kulaklık sektörü liderinin Apple olduğunu söyledi. Apple’ın AirPods’ları, rakiplerini ciddi anlamda alt etti.

Apple kablosuz kulaklık pazarı yeni

Yine aynı şirket tarafından yapılan araştırmalara göre 2019 yılının son çeyreğinde piyasaya sürülen AirPods Pro’lar, 6 milyon satış miktarına ulaşmayı başardı. Ortaya çıkan tablo, aynı çeyrekteki tüm kablosuz kulaklık satışlarının % 44’ünü oluşturuyor. Bu şirket, Apple’ın bu süreç içerisinde çok büyük bir tedarik sorunu yaşadığını ve eğer böyle bir sorun yaşanmasaydı satışların daha da yüksek seviyede olacağını ifade ediyor.

Yapılan çalışmalarda en çok tercih edilen ikinci kablosuz kulaklık markası Xiaomi ve Samsung olarak ortaya çıktı. Bu şirketlerin, kablosuz kulaklık sektöründeki pazar payı yüzde 6 civarlarında.

Apple mağazalarının yeniden açılma süresi uzatılıyor