Operatörler depreme karşı ortak hat kuracak!

Ortak hat

İstanbul depremi sonrasında kitlenen tüm operatörler büyük tepki toplamıştı. Bugün ise operatörlerin depreme karşı ortak hat kuracağı açıklandı.

İstanbul’da geçtiğimiz günlerde yaşanan deprem sonrası Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone‘un hatları kitlenmiş ve tüm Türkiye genelinde sesli arama hizmeti sekteye uğramıştı. Operatörler çıkıp her ne kadar özür dilese de acil durumda iletişim kuramayan ve bu hizmet için ayda 100 TL’den fazla ücret ödeyen kullanıcılar bu özürden tatmin olmamıştı.

Acil bir durumda en temel ihtiyaç olan iletişimin sağlanamaması, operatörlerin aksiyon olmasına neden oldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, depremde oluşan hasarlarla ilgili bilgileri ve iletişim alanında alınan kararlarla ilgili açıklama yaparak, “Mevcutta olan 3 operatörümüzün, toplam kapasitesi 118 milyon, bunu 175 milyona çıkarılmasını ilgili karar aldık. 3 ay içerisinde afet durumunda kullanılacak ücretsiz hat devreye alınacak.” açıklamasında bulundu.

Ortak hat

Oktay; “İletişimle ilgili bir toplantımızın olacağını GSM operatörleriyle olacağını söylemiştik. Orada bazı kararlar aldık. Biz şunu gördük, normal zamanda herhangi bir zamanda 20 milyon, kişinin birbirini aradığı bir hatta, deprem olduğu andan sonra yaklaşık 160 milyona çıkıyor. Teknik sebeplerle bunu bize detaylı olarak anlattılar, hattın çöktüğünü ifade ettiler. Biz tekrar bunu yaşamamak adına ne tür tedbirler alabiliriz diye baktığımızda şu kararları aldık. Mevcutta olan 3 operatörümüzün, toplam kapasitesi 118 milyon kişi. Bunu 175 milyona çıkarılmasını ilgili operatörler arasında paylaşımlarını yaptık. 6 ay sürede bu kapasiteye ulaşacaklar” ifadelerini kullandı.

Türk Telekom İstanbul depremi sonrası yaşanan şebeke sorunu için açıklama yaptı!

Umarız bu ortak hat çalışması söylendiği gibi en kısa sürede devreye girer ve olası bir doğal afet sonrası iletişim sekteye uğramadan devam eder.