Türk Telekom ve diğer operatörler birleşebilir işte ortak altyapı projesi

Turkcell Vodafone ve Türk Telekom

Gelen son açıklamalara göre Türk Telekom ve diğer operatörler hiç olmadığı kadar yakınlaşabilir. İşte konuyla alakalı merak edilen bütün detaylar.

Türk Telekom ve diğer operatörler ortak altyapı ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Daha doğrusu Türk Telekom tek taraflı açıklama yapsa bile yine de diğerlerinin buna pek uzak olduğu söylenemez. Türkiye’de özellikle bazı bölgelerde İnternet erişiminin çok kötü olması operatörlerin biraz canını sıkıyor gibi görünüyor.

İnternet altyapısı ülkenin her yerine götürülmeye çalışırsa bile yine de bazı yerlerde ulaşım pek mümkün olmuyor. Son 15 yılda 17,2 milyar dolarlık yatırım yaptıklarını söyleyen Türk Telekom yetkilileri, bunu arttırmak istediklerini de ifade etti.

Türk Telekom bağlantı konusunda ortak proje talep ediyor

Türkiye’nin en büyük telekomünikasyon şirketlerinden bir tanesi olarak bilinen Türk Telekom, diğer firmaların kendileri ile ortaklık yapması konusuna büyük önem veriyor. Elbette bu ortaklık şirketlerin hisselerinin ortak paylaşımı değil. Bunun yerine altyapı faaliyetlerine özen gösteriliyor.

Türk Telekom ve diğer operatörler

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “Mükerrer yatırımların önüne geçebilmek için tüm oyuncuların mutabakatıyla imzalanan Sabit Elektronik İletişim Altyapısını Kiralama Protokolü var. Türk Telekom özelleştirmeyle beraber, ülkenin sahipliğindeki bir altyapının hem kullanım hem de geliştirme hakkını aldı.” ifadelerine yer verdi. Ona göre şirketin altyapı konusunda her alanda yetkinliği mevcut.

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal sözlerinin devamında, “Buraya da 15 yılda 17,2 milyar dolarlık yatırım yaptı. Türk Telekom’un bu kadar yatırım yaptığı bir yerde, sadece satın alma gücünün yüksek ve nüfusun yoğun olduğu ‘Kadıköy’de Moda’da, Ankara’da Kızılay’da altyapıyı açmanı istiyorum’ şeklindeki seçki talepler akla, izaha, ticarete, mantığa uygun değil.” ifadelerine yer verdi.

Sadece seçkin yerlerde hizmet vermek istemeyen Türk Telekom yetkilileri işte tam da bu nedenle diğerleri ile birlik olmak istiyor. Sizce Türk Telekom tarafından dile getirilen bu talep bağlantı konusunda ne tür katkılar sunacak?