Turkcell Vodafone ve Türk Telekom için soruşturma başlatıldı! Hatlar neden kesildi?

Turkcell Vodafone ve Türk Telekom

Ramazan Bayramı’nda yaşanan hat kesintisinden dolayı Turkcell Vodafone ve Türk Telekom için soruşturma başlatıldı! İşte detaylar.

Türkiye’deki tüm operatörler istinasız altyapılarını öven onlarca reklam çekmelerine rağmen, olası bir krizde hepsi kilitleniyor. Son olarak yaşanan Elazığ depreminde Turkcell Vodafone ve Türk Telekom operatörleri sorun yaşamış ve uzun süre hat kesintisi giderilememişti. Yoğunluktan dolayı bu sorunun yaşandığını ancak bir daha böyle bir durumun yaşanmayacağını ağız birliği yapıp söyleyen operatörler, Ramazan Bayramı’nda sınıfta kaldı.

Türkiye genelinde uygulanan 4 günlük sokağa çıkma kısıtılamasından dolayı Ramazan Bayramı tebrikleri doğal olarak telefon üzerinden gerçekleştirildi. Ancak bu süreçte istinasız üç operatör de arama yapma işlemini uzun bir süre yerine getiremedi. Yine ağız birliği yapan bu üç operatör, Twitter üzerinden sorunun kendilerinde olmadığını açıklamıştı.

İşte operatörlerin o açıklamaları!

Sanki sorun Almanyalı operatöre T-Mobile‘dan kaynaklıymış gibi tavır takınan bu üç operatör için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı düğmeye bastı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın, operatör devleri için Ramazan Bayramı’nda yaşanan kesinti için soruştura başlatıldığı aktarıldı.

Gelen bilgilere göre; resmi makamların ilk etapta GSM şirketlerine durumu sorduğunu ve aldıkları cevapların kendilerini tatmin etmediğini bu yüzden Haberleşme Genel Müdürlüğü tarafından detaylı bir inceleme süreci başlatılmasına karar verilmiş.

macOS Catalina 10.15.5 pil sağlığı yönetimi ile geldi!

Türkiye’de toplam 80.7 milyon mobil abone bulunuyor. Bu aboneler ciddi şekilde aylık fatura ödemesi gerçekleştiriyor. Normal zamanda hiç bir sorun yaşanmadan hizmet veren operatörlere asıl ihtiyaç böyle zamanlarda duyuluyor. Türkiye’nin iletişimini sağlıyorsan her koşul ve durumda en iyi hizmeti sunman gerekiyor. Aksi durumda altyapın yetersiz ise altyapıya daha fazla önem vermen ve teknoloji çağında iletişimi sekteye uğratmaman gerekiyor.