Opera’nın ChatGPT’yi nasıl kullanacağı belli oldu

Opera ChatGPT entegrasyonu ekliyor

Opera, ChatGPT’yi internet tarayıcısına entegre etti etmesine ama bu yapay zeka programının Opera’daki işlevi şimdilik epey kısıtlı.

Şu anda teknoloji dünyasının dilinden düşmeyen bir uygulama var ki o da OpenAI tarafından geliştirilen yapay zeka uygulaması ChatGPT. Bildiğiniz gibi özellikle Microsoft bu yapay zekadan oldukça umutlu. OpenAI’ın en büyük yatırımcısı olan Microsoft, daha şimdiden bu yapay zekayı Bing’e entegre ederek büyük başarı yakalamış durumda. Üstelik çok yakında bu yapay zekayı Microsoft Office uygulamalarına da entegre etmeyi planlıyor.

Ancak bu yapay zekadan nemalanmak isteyen tek şirket Microsoft değil. Diğer şirketler de ChatGPT ve benzeri yapay zeka yazılımlarını kendi ürünlerine entegre etmenin yollarını arıyor. Bildiğiniz gibi Google da kendi yapay zeka programı Bard’ı çok yakında arama motoruna entegre edecek.

Opera ChatGPT

Bu yapay zeka yazılımlarını kendi uygulamalarına entegre etme konusunda ilkler arasına giren şirketlerden biri de Opera oldu. Opera, şirketle aynı adı taşıyan internet tarayıcısına ChatGPT’yi entegre edeceğini duyurdu. Ancak bu yapay zeka progrmaı halihazırda herkesin ücretsiz şekilde erişip, herhangi bir internet tarayıcısı üzerinden kullanabildiği bir uygulama olduğu için Opera entegrasyonunun neye benzeyeceği merak konusu oldu.

Bu yazılımın Opera’ya entegre edilmesinin tamamlanmasıyla birlikte, uygulamanın internet tarayıcısında nasıl bir işlev göreceği de belli oldu. Yapay zekanın Opera’daki temel işlevi, internet sayfalardaki metinleri özetlemek olacak. Son güncelleme sonrası Opera’da adres çubuğunun yanına Shorten yani Kısalt butonu eklendi. Bu butonu bastığınızda Opera’ya entegre edilen ChatGPT devreye giriyor ve o sırada açık olan internet sitesindeki metni kısaltarak özetliyor. Yani anlayacağınız Opera’daki yapay zeka kullanımı şimdilik oldukça kısıtlı.

Hindistan’da üretilen iPhone 14’lerde kalite sorunu var