OnlyFans yeni bir dava ile karşı karşıya

OnlyFans yeni bir dava ile karşı karşıya

BBC’nin bildirdiğine göre, OnlyFans yeni bir davayla karşı karşıya. Şirket, içeriklerinde terör bağlantısı olmasıyla suçlanıyor. İşte detaylar.

Yetişkinlere yönelik uygulama OnlyFans Facebook ile komplo kurduğu iddiaları nedeniyle iki dava ile karşı karşıya. Davalardan biri bu haftanın başlarında FanCentro adlı rakip bir platform tarafından başlatıldı, diğeri ise bir toplu dava davadan oluşuyor. Hem Facebook hem de OnlyFans, şikayetlerde sanık olarak adlandırıldı. Toplu davaya göre, platform yüklenen içeriklerin Terörle Mücadele Küresel İnternet Forumu (GIFCT) web sitesine sızdırıldığı iddia ediyor. Benzer iddialar FanCentro tarafından da ileri sürüldü. İddiaya göre içeriği yükleyenlerin terörle bir alakası olmasa da platform içerikleri terörle bağlantı web sitelerine sızdırıyor.

OnlyFans yeni bir dava ile karşı karşıya

OnlyFans ise BBC’ye iddianın “haksız” olduğunu söyledi. Facebook ile işbirliği yaptığı iddia edildiği için Meta’ya da söz hakkı doğdu. Meta ise “bu iddiaların asılsız olduğunu” söyledi. “Bu davada sunulan teorileri destekleyecek herhangi bir kanıt yok.”

Platform en çok pornografi barındırmasıyla tanınıyor. Ancak geçen yaz “müstehcen içerikleri” yasaklayacağını ifade etmişti. Bu değişikliğin sebebi ise “banka ortakları ve ödeme sağlayıcıları” tarafından gelen talepti. Ancak, müstehcen içeriklerin kaldırılacağı iddiası platformdan gelir kazananları korkuttu. Neticede platforma olan güveni de kırdı. Ancak OnlyFans’ın içerik politikası değişmedi ve yetişkinlere yönelik olarak kaldı. Uygulamanın kazançlarında da bir düşüş yaşanmadı. Ancak bu yeni dava yükselmekte olan OnlyFans için tehlike yaratabilir. Davaları kanıtlayacak nitelikte bir içerik sunulursa platform başı ciddi derde girebilir.

Rüzgar enerjisi konusunda en çok kurulum yapan 3. ülke oldu